Indecent regal d’Hisenda a Felip i Letícia: un cotxe de mig milió d’euros

El ministeri d'Hisenda ha tingut un detall escandalós amb La Zarzuela. Fonts de l'administració asseguren a 'El Confidencial' que han fet entrega d'un regal caríssim als reis Felip i Letícia: un 'vehicle blindat d'alta representació' de 454.000 €. Afirmen que haurien tret a licitació la compra d'aquest cotxe per la via d'urgència, amb la màxima reserva que permet la llei perquè consideren que hi ha motius especials de seguretat.

Són conscients de la repercussió i els comentaris negatius que podia derivar aquest gest, amb la qual cosa ho haurien intentat amagar fent-ho amb la màxima discreció possible. De fet, oficialment haurien dit que el cotxe passarà a ser propietat del Parc Mòbil de l'Estat... Encara que el mitjà ha pogut confirmar que els veritables propietaris seran Felip i Letícia.

Letícia i Felip al cotxe  Casa Reial

Els reis Felip i Letícia, al cotxe /  Casa Reial

Ja no caben més cotxes al garatge de La Zarzuela, però sembla que això no ha importat. Una nova adquisició per la qual els Reis no haurien d'haver posat ni un euro. Hisenda ha organitzat tot un procés sense publicitat al qual hauria convidat només a tres empreses, el número que obliga la llei. Com han justificat fer-ho d'una manera tan confidencial? Basant-se a un article de la llei de contractes públics que permet fer-ho sempre que ho exigeixi la protecció dels interessos essencials de la seguretat de l'Estat. D'aquesta manera s'haurien estalviat, a més a més, la justificació de la despesa

 

El cotxe d'alta gamma, de pràcticament mig milió d'euros, constaria de totes les condicions necessàries per a ser un vehicle oficial. Dins de l'elevat preu s'inclouria el blindatge, un nivell de protecció molt sofisticat. I tot, pagat per Hisenda i no per la Casa Reial: el que també passa cada vegada que els monarques necessiten muntar un dispositiu de seguretat o mantenir els avions. 

Felip i Letícia  Europa Press

 Europa Press

El regal s'hauria pagat dels 7,8 milions d'euros que es reserven a la Casa Reial en els pressupostos d'Estat. Encara que aquesta licitació secreta és molt excepcional. Afirmen que el Parc Mòbil de l'Estat no es gastava tants diners en un cotxe des de fa un parell d'anys, quan van licitar un cotxe oficial per al president del Govern, Mariano Rajoy: un súper Audi que podia repel·lir trets i suportar l'explosió d'una granada. Reunirà aquestes característiques el cotxe nou dels Reis? El més probable és que no es donin detalls sobre la marca, però de ben segur que s'intentarà descobrir. 

Més informació
 

Comentaris