Les capitulacions matrimonials de Felip i Letícia, secretes i polèmiques

Jaime Peñafiel torna a fer la reina Letícia la protagonista de la seva columna de 'El Mundo'. En aquesta ocasió ha estat Jaime del Burgo, exmarit de la germana de la monarca, Telma Ortiz, qui ha motivat aquest escrit. Com? Enviant un correu al cronista en el qual li recriminava haver posat unes paraules en la seva boca que mai no ha dit. Anem a pams, però. Tot és 'culpa' de David Rocasolano, el cosí de Letícia que va escriure un llibre amb alguns dels seus secrets. En aquest escrit, afirmava que l'excunyat havia parlat sobre les capitulacions del seu matrimoni. Un fet que ara l'al·ludit nega.

Peñafiel ha començat justificant-se: "Quan va aparèixer el llibre de Rocasolano, per què no creure que el que explicava? Tenint en compte que havia estat un testimoni tan excepcional com un cosí germà que és. Avui, gràcies al correu que m'envies, observo que no tot va ser exactament com el senyor Rocasolano explica". Especialment, pel que fa a les capitulacions matrimonials

leticia i felip boda 2  europa press

Europa Press

"Letícia em va fer arribar per fax un esborrany a Sud-àfrica, on estava treballant. No hi havia per on agafar-les. Era un document brossa... Vaig redactar-ne unes noves i les vaig enviar. Els serveis jurídics de la Casa Reial no les van acceptar ni tot ni en part. Si volien que el matrimoni se celebrés, havien de signar-les tal com estaven, sense treure ni posar cap coma", explica David Rocasolano. Per què? Sembla que darrere hi havia la imposició del rei Joan Carles.

"Vaig trucar a Felip, un home de bon cor. A ell tampoc no li agradaven aquelles capitulacions. Estaven d'acord en què (de no casar-se), la tornada de Letícia a la professió vocacional a la qual renunciava seria complicada. Em vaig oferir a agafar un avió i ajudar. Però l'advocat de la Casa Reial no estava disposat a canviar una coma", explica del Burgo en el correu: "Era una imposició del rei Joan Carles i la seva paraula era llei encara que anés en contra de la llei".

Amb tot, finalment el rei Felip hauria promès a la reina Letícia que en cas que el matrimoni no arribés a bon port, "ell cuidaria d'ella" i "respectaria els seus drets com a mare en cas de tenir descendència". Després arribaria la promesa de Letícia, que en cas de no complir, seria del Burgo qui s'encarregaria del seu benestar i protecció: "Impugnaríem, arribat el cas, els termes de la regulació de la custòdia".

 
Els reis Felip i Letícia, en un acte militar  Europa Press

Europa Press

Però quina és la frase que ell mai no va dir? Que devia assegurar-se que la cobertura econòmica de Letícia fos suficient "com per no acabar com Diana de Gal·les". 

Més informació
 

Comentaris