La reina Letícia vol treballar més: demana més actes oficials

La reina Letícia diu que vol treballar més. Això assegura 'El Español', que hauria tingut accés a una font propera que afirma que la monarca considera que té l'agenda oficial massa buida. Hauria demanat al cap de protocol que li programi més activitats, però no només això: vol més competències. Diuen que estaria intentant ser menys consort i més sobirana, el que tindria preocupats alguns membres de la Casa Reial. Per què? En no voler que faci encara més ombra al rei Felip. Resulta evident que és ella qui més titulars acapara, el que no acabaria d'agradar a La Zarzuela. En cas que li concedissin el desig de presidir més actes oficials, el nombre de notícies que protagonitzaria s'incrementaria encara més... 

Sembla que la Reina es queixa de no tenir una agenda "més útil" durant els viatges d'Estat a l'estranger, a més a més. En aquests acostuma a acompanyar el marit mentre ell fa el discurs, per la qual cosa considera que seria millor que ella també pogués tenir un paper protagonista en altres actes: "Està cansada de tenir poques activitats i vol fer un salt de qualitat i quantitat en la seva feina institucional", afirmen.

La reina Letícia, Europa Press

La reina Letícia / Europa Press

Hi ha un altre factor a tenir en compte. 'Vanitatis' s'ha preguntat, per exemple, si té raó en assegurar que és la monarca europea amb l'agenda més buida. Però és això veritat? Ho han comparat amb la de Màxima d'Holanda i Matilde de Bèlgica, el que dona uns quants titulars.

 

Primer de tot, que l'agenda de la Reina no és tan pobra com ella assegura. Mentre que Màxima és qui més pes viatges internacionals fa, Letícia ho compensa amb més audiències dins d'Espanya. La diferència? Que Màxima fa bastants més actes en solitari, mentre que Letícia acompanya més a Felip. 

Letícia i Felip, en un acte militar  Casa Reial

Els reis Felip i Letícia, en un acte militar / Casa Reial

 

Sigui com sigui, fonts properes diuen que Letícia està disposada a demanar més feina. Caldrà veure si li concedeixen. 

Més informació
 

Comentaris