El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Karmele Marchante: “Ciutadans va anar a la manifestació feminista a provocar”
  • CA

Karmele Marchante es troba de promoció del seu nou llibre ‘Puta no se nace’, amb el qual vol tornar als seus orígens periodístics i allunyar-se d’una vegada de la mala fama que es va guanyar a ‘Sálvame’. Sempre ha renegat d’aquella època al programa de tafaneries, encara que assegura que no se’n penedeix perquè no ho recorda: “Tinc amnèsia“, diu sempre irònicament.

 

Es considera feminista radical, una postura que ha tornat a defensar a una entrevista a ‘El Mundo‘. “Ho sóc des de sempre. I és que és un corrent dins del feminisme que engloba la teoria, l’estudi i l’activisme. La gent creu que les feministes radicals volem matar homes i tallar penis i no és això. Jo sóc activista. El que vull és que 100 dones ens encadenem a un puticlub de La Junquera. Veuries com la gent se n’assabentaria. Si féssim com els pensionistes i ens encadenéssim 500 dones a un puticlub d’aprop, veuríem com canviava la situació”.

 

 

El 8 de març els carrers van tornar a tenyir-se de lila amb les manifestacions feministes, el que és genial però evidencia que hi ha “molt de postureig” segons la periodista. “Certs partits polítics, per exemple, l’única cosa que fan és postureig  i dir ximpleries. Fixa’t que hi ha dones d’un partit que es proclama feministes lliberals i jo, que he estudiat feminisme, sé que aquest corrent no existeix”. 

 

Un exemple? Ciutadans: “Aquests de Ciutadans van anar a la manifestació feminista per provocar. Van anar-hi per provocar, com sempre fan. No ens oblidem que el partit es diu Ciutadans i que el líder va néixer despullat. Si vas a una manifestació com una senyora de Ciutadans i, a sobre, dius a la premsa que t’han agredit… Llavors ja estem, com sempre provocant”.

 

 | Europa Press

 

Moltes presentadores de televisió van sumar-se a aquesta vaga, encara que Ana Rosa Quintana Susana Griso no van fer-ho: “Jo les anomeno gurusas. L’any passat Ana Rosa va fer la vaga de dones, però aquest any no. Considero que no és una feminista activa. L’any passat va signar el manifest, per tant cert de valor sí que té… Considero que una Pepa Bueno sí que és feminista, perquè se li nota en el dia a dia quan la sents parlar”.

 

Karmele Marchante
 | Europa Press

 

Ser feminista està cada cop millor vist, però encara queda molt camí a recórrer: “Fa 30 anys que sento que vull matar homes i tallar penis; que sóc frígida, lesbiana, peluda i lletja“. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa