Jorge Javier, a TV3: passat de l'Opus i abraçades amb Lídia Heredia

Jorge Javier Vázquez ha estat el convidat sorpresa de 'Els meus pares', el programa de Gemma Nierga que ha aconseguit que el presentador català torni a aparèixer a TV3. La mare de Jorge Javier, Mari Morales, ha obert les portes de la casa familiar de Badalona a les càmeres i s'ha mostrat ben natural. Han parlat absolutament de tot, sense vergonya: des de la infància del presentador de 'Sálvame', fins al seu pas per una escola de l'Opus Dei, el moment en què va confessar ser homosexual, els principis de la seva carrera televisiva o la mort del pare. El més sorprenent arribava al final, quan Lídia Heredia s'unia a la festa per parlar de la gran relació d'amistat que manté amb Jorge Javier.

Però anem a pams. Una de les històries més desconegudes per l'audiència era el passat de Jorge Javier per una escola de l'Opus, on el van inscriure perquè en aquell moment era el col·legi millor considerat de Badalona. Té un bon record d'aquells anys, encara que ara li veu els punts negatius: especialment que fos una escola només de nens, ja que no va viure la típica etapa d'adolescent amb les hormones revolucionades per les companyes de classe: "Jo no parlava de la meva sexualitat amb ningú, i mira que jo ja era profundament gai en aquella època. El problema és que no ho vaig poder compartir amb ningú fins que vaig arribar a la Universitat, quan vaig començar a sortir. Vivia la meva sexualitat tapada i, a més a més, a l'escola de l'Opus em deia que era pecat".

Jorge Javier Vázquez  TV3

Jorge Javier Vázquez a 'Els meus pares' / TV3

El més sorprenent de tot? Que així i tot, va estar a punt d'entrar a formar part de l'associació de l'Opus: "M'oferien seguretat, que és molt important per a un nen de 16 anys. Ara bé, va haver-hi una escena que m'ho va fer replantejar tot. Era divendres, recordo, i vaig arribar tard a l'escola perquè la meva germana es casava a l'Ajuntament de Badalona. En arribar a classe, el tutor em va fer anar al despatx i em va preguntar que per què havia arribat tard. Quan li vaig dir que la boda havia estat civil, va insultar la meva germana. Crec recordar que va arribar a dir-li p...! I després a mi dient-me que signés la carta d’admissió a l’Opus però que no li digués als pares perquè “no ho entendrien”. Què fort, que jo només tenia 16 anys. Com em demanen que faci una cosa tan transcendental per la meva vida sent un nen i sense el suport dels meus pares?

De la seva infància, doncs, només un mal record: el no haver pogut tenir una sexualitat més lliure: "Durant molts anys sentia que era horrorós el que estava fent, i a més a més, va ser l'època que va començar a sonar amb força la paraula sida. Jo relacionava el sexe amb la mort, era horrorós. La meva mare es va prendre bé que confessés que m'agradaven els nois, això sí. Bé, confessar... Van ser les meves germanes qui li van dir. Però mai no em va posar cap problema amb això". 

Jorge Javier Vázquez i Gemma Nierga  TV3

Jorge Javier Vázquez i Gemma Nierga / TV3

 

Poc després d'això va sonar el timbre. La sorpresa per als teleespectadors va ser majúscula en veure aparèixer la Lídia Heredia. Què hi feia allà? La forta abraçada que va fer al Jorge Javier va evidenciar que els uneix una gran relació d'amistat: "Sóc molt pro-Lídia", deixava caure en Jorge només veure-la.

Jorge Javier i Lídia Heredia  TV3 (1)

Jorge Javier i Lídia Heredia / TV3 

Van explicar que es van conèixer quan treballaven a Ràdio Ciutat de Badalona, mentre Heredia presentava un magazín matinal que tenia com a col·laborador Jorge Javier Vázquez, que anava cada setmana a parlar de l'actualitat de la premsa rosa: "Jo anava a comentar les revistes. Li parlava de Lolita i ella no sabia qui era. Li havia de dir que era la filla de Lola Flores. Era un programa tan esbojarrat... Moltes de les coses que he fet després les he importat d'allà". "Exacte, com això que feu de menjar a plató", deia la Lídia. "Ja et vaig dir que tu vas ser la precursora", feia broma en Jorge. 

Una parella d'amics que van posar el final perfecte a una entrevista molt transparent de Jorge Javier, que ha tornat a TV3 per una nit. 

 

Comentaris