Jorge Javier es mulla: "Joan Carles ha marxat per la porta del darrere"

La retirada pública del rei Joan Carles segueix centrant converses. Són molts els periodistes que han volgut opinar sobre la notícia, des dels cronistes reials com Pilar Eyre o Jaime Peñafiel fins a d'altres més sorprenents com Jorge Javier Vázquez.

El presentador de 'Sálvame' centra la columna d'aquesta setmana, precisament, en la bomba reial. Un escrit en el qual deixa anar uns quants titulars bomba: "Durant moltíssims anys Joan Carles va ser la figura més sagrada del nostre país. Més, fins i tot, que un Déu. Perquè mentre un Déu mai no es va fer carn, el rei emèrit sí. Potser en excés. Es va fer carn, es va deixar seduir pel món i va coquetejar massa amb el dimoni".

El rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia

El rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia / Europa Press

"El rei emèrit s'ha anat per la porta del darrere. Potser, quan mori, els diaris s'ompliran d'articles recordant els seus anys de glòria. Però ara fa la sensació que amb la seva renúncia molts s'han tret un pes de sobre", reflexiona.

 

Considera que el rei emèrit no és l'únic responsable de la seva desfeta: "Ho és també aquella societat que el va elevar a la categoria de semidéu, que el va protegir en excés, que li va fer creure que podia fer el que li sortís d'allà en qualsevol moment perquè tot quedaria silenciat. I el rei emèrit va caure en pecats tan humans com la vanitat, la supèrbia, l'egocentrisme i el despotisme".

Jorge Javier Vázquez  Telecinco

Telecinco

El qualifica d'amant "de la gresca i la conya", un rei que va viure durant massa anys a esquena del país en crisi. Un monarca a qui diu que respectava, però que ara li genera un munt de preguntes: "Els seus anys de glòria han quedat tacats per massa ficades de pota. És molt aviat per analitzar el seu regnat. Pot ser que amb els anys i la perspectiva surti més o menys indemne d'un examen rigorós". Un rei a qui no estima, però que ocupa els seus pensaments. 

Més informació
 

Comentaris