Jorge Javier Vázquez, destrossat: "Hi ha morts que t'ensenyen moltísism"

El presentador Jorge Javier Vázquez ha patit una pèrdua molt dura. La del seu amic Juan. Així ho relata ell mateix en un post al seu blog de la revista 'Lecturas', on comença relatant que després de l'ictus que va patir "no em sentia amb forces per a continuar viatjant totes les setmanes". "Vaig plorar molt quan vaig cancel·lar", diu en referència a l'obra de teatre que protagonitzava en aquell moment, i afegeix: "I durant molt de temps vaig ser incapaç d'escoltar música perquè recordava aquest musical que tantíssimes alegries m'havia donat i del qual no em vaig poder acomiadar". 

Seguidament, Jorge Javier confessa que amb 'Grandes Éxitos' va rebre moltes senyals: "Una ruptura sentimental, una malaltia greu del meu estimat gerent, el meu ictus. Després de vuit mesos de duríssima lluita i sense perdre mai el somriure, Juan va morir dimarts passat. Tenia quaranta-vuit anys. La notícia me la va comunicar P. per missatge: 'Juan se n'ha anat. No em truquis ara, si us plau”.

És en aquest context, que el presentador reflexiona: "Juan ha deixat a moltíssima gent trencada, entre ells al seu marit Óscar, el meu professor de cant, que l'ha acompanyat durant aquest viatge amb una entrega admirable. No m'ha sorprès. Coneixent-lo, no esperava menys d'ell". I afegeix: "Hi ha morts que t'ensenyen moltíssim. Hi ha gent que ve a la vida perquè obris els ulls i aprenguis de què va això. Juan m'ha recordat que no existeix més que l'aquí i ara. I el somriure. En marxat, he recordat de l'esmòquing de ‘Grandes Éxitos'".

I confessa: "Li he demanat a P. que me'l porti a casa perquè és hora de treure'l a passejar de nou. He parlat amb Juan Carlos Rubio, el director de la meva pròxima funció, i li he dit que hem d'utilitzar-lo com sigui. Que hem de fer això tan cursi de tancar el cercle. Que ens ho devem. No podia tornar al teatre amb una altra funció que no fos 'Desmontando a Séneca'".

 

I conclou: "Tant el director com jo estem en el moment just per a parlar de la vida i la mort. Avui, més que mai, miro la fotografia que la meva germana Ana em va enviar aquest estiu des de Mèrida en la qual apareix una frase del filòsof cordovès: 'Aquell que tu creus que ha mort no ha fet més que avançar-se en el camí'".

 

Comentaris