Jorge Javier: "La tauromàquia és cultura medieval i vergonya nacional"

'Sálvame' ha incorporat unes quantes seccions durant aquest estiu per fer-lo més atractiu. Una d'elles és 'La verbena', en la qual els col·laboradors interpreten diferents cançons. A l'últim programa, l'encarregat ha estat Rafa Mora, que cantava 'La macarena'. El que més cridava l'atenció, però, era el look que havia escollit: un vestit d'inspiració taurina. Jorge Javier Vázquez, molt crític amb la tauromàquia, no podia evitar-ho i pronunciava un discurs en contra que ha fet parlar molt.

Rafa Mora, vestit com un torero   Telecinco

Rafa Mora, vestit com un torero / Telecinco

"Primer de tot, vull deixar clar que crec que la tauromàquia ha aportat molt al món de l'art, de la pintura i la literatura. Ara, he de dir una vegada més que estic en contra de continuar amb aquesta pràctica. No sé si veieu que a la meva mascareta posa "tauromàquia, cultura medieval i vergonya nacional". Això no estava planejat, simplement em van fer arribar aquesta mascareta i avui me l'he posada. Crec que ja és hora de preguntar a la gent sobre aquesta i altres qüestions", deixava caure.

Unes paraules que encenien alguns dels seus col·laboradors, entre ells Belén Esteban: "Jo no sóc taurina i no vaig mai a veure els toros ni res d'això, però jo no vull que desapareguin i ho havia de dir". 

 
Jorge Javier Vázquez, amb una mascareta contra els toros   Telecinco

Jorge Javier Vázquez, amb una mascareta contra els toros /  Telecinco

I d'aquí, a una altra indirecta de Jorge Javier. En aquesta ocasió, en referència a les publicacions romàntiques que està fent Enrique Ponce ara que té nova xicota: "A mi em sembla molt bé aquest canvi a la xarxa, que es mostri més proper ballant i tal. No sé... Millor que no torni a la plaça de toros encara que sigui el millor. Més toreros vius", comentava clarament amb sorna. Una proclamació en directe que no és el primer cop que fa, el que enfada als teleespectadors més de dretes del programa. 

 

Comentaris