Joan Carles I: de Vigo a Abu Dabi

El rei emèrit espanyol estaria allotjat a l'Hotel Emirates Palace en una de les sis suites presidencials que costa al voltant de 11.000 euros la nit

Fa dies que mitjans espanyols i internacionals intenten esbrinar on és Joan Carles de Borbó. Aquest dilluns a la tarda, la Casa Reial difonia una carta que el rei emèrit espanyol enviava al seu fill Felip VI on li comunicava la seva decisió d'abandonar Espanya. Des de la tarda, ningún sap on és Joan Carles. Però aquest divendres el diari 'ABC' publica que l'emèrit va viatjar dilluns al matí -hores abans que es difongués el comunicat- de Vigo a Abu Dabi. Per tant, ni Portugal ni la República Dominicana.

El diari assegura haver esbrinat el full de ruta que Joan Carles va emprendre dilluns passat a les 10 del matí, quan va enlairar-se en un jet privat, en concret un model Global 6500 amb matrícula 9H-VBIG llogat a la companyia TAG Aviation, però a la seva seu a Malta, per a evitar qualsevol filtració. Aquest aparell és un dels millors del mercat i està valorat en uns 50 milions d'euros i una autonomia de més d'11.000 quilòmetres. El pla de vol també va ser alterat per a evitar qualsevol rastreig, una pràctica no il·legal i bastant comuna entre els qui utilitzen aquest mitjà de transport de luxe -normalment futbolistes, empresaris i artistes- i volen dificultar el seguiment dels paparazzi.

El recorregut del jet que va traslladar el pare de Felip VI va marcar París-Abu Dhabi com a ruta, tot i que el Global 6500 va sortir de París el diumenge al migdia i va fer nit a l'aeroport de Vigo des d'on va emprendre vol amb almenys cinc passatgers, entre ells la persona de màxima confiança de l'emèrit i quatre escortes. El viatge va durar 7 hores i 13 minuts.  El jet va aterrar a l'aeroport AZI (Aeroport Executiu Al Bateen) l'ús del qual és exclusivament per a vols privats que arriben a la capital de la Unió dels Emirats Àrabs.

Des d'allà van agafar un helicòpter amb el qual es van desplaçar fins a l'Hotel Emirates Palace, un dels més cars del món i propietat del govern emiratí, que compta amb 850.000 metres quadrats d'extensió i una platja privada. A les 18 hores, just quan es va difondre la carta del rei emèrit anunciant la seva marxa, aquest estava entrant per la porta del luxós complex. Allà s'allotja en una de les sis suites presidencials que costa al voltant d'11.000 euros la nit i que estan reservades per a grans magnats i membres de la reialesa.

 

A més, assegura 'ABC' que no serà l'última parada abans de tornar a Espanya, ja que quan millorin les condicions meteorològiques de República Dominicana -ara en temporada d'huracans- i la pandèmia estigui més controlada, podria passar uns dies a casa de Campo, el complex hoteler del seu gran amic, el magnat sucrer Pepe Fanjul.

 

Comentaris