Javier Bardem, multat per Hisenda per una infracció tributària

Javier Bardem es troba en el centre de la diana mediàtica. L'actor ha estat assenyalat en sortir a la llum que el Tribunal Suprem ha ratificat la sanció que li va imposar fa un parell d'anys. El problema? Que hauria comès unes mínimes infraccions tributàries durant els exercicis del 2006 i 2007 a través d'una societat de la qual és administrador únic. La multa? 151.000 €.  

'Informalia' explica que Bardem facturava en aquella societat els seus ingressos com a actor, un total de 851.327 € el 2006 i 526.199 € l'any següent. Fa un parell d'anys Hisenda hauria trobat unes irregularitats i el va denunciar, però ell va decidir recórrer la sentència en no estar-hi d'acord. Doncs bé, aquest dimecres el TS ha ratificat que el marit va cometre, efectivament, infraccions lleus durant aquests dos anys i que ara ha de compensar amb una multa. 

Javier Bardem  Europa Press

Javier Bardem / Europa Press

En la sentència es diria que les seves declaracions d'IRPF no tenen el "mínim rigor exigible". Per què? Segons el tribunal, hi ha evidències d'un "clar ànim de defraudar els tipus d'impostos progressius més elevats de l'import". Però no només això, sinó que també asseguren que hauria intentat fer una deducció de despeses que no estaven relacionades amb la societat.

 

Hisenda va denunciar que els guanys declarades per la societat eren menors que les reals, d'allà a la discrepància sobre la quantitat d'IRPF que havia de pagar. A més a més, haurien trobat una "diferència abismal" entre la valoració de l'operació acordada i la valoració que resulta del procediment normatiu. Pagarà a multa i aquí acabarà la cosa?

 

Comentaris