La reina d'Anglaterra cedeix i mostra suport a la decisió del príncep Harry

La reina Isabel II d'Anglaterra ha emès un comunicat per informar sobre la reunió que ha mantingut amb el seu net, el príncep Harry, arran del sorprenent anunci que feia la setmana passada. El príncep i la seva dona, Meghan Markle, han pres la decisió de fer un pas enrere i renunciar al seu paper dins de la corona anglesa. L'objectiu és allunyar-se de la repercussió mediàtica que marca la seva vida, la que ara volen passar entre el Canadà i Regne Unit mentre treballen a la seva ONG per aconseguir una "independència econòmica". El resultat d'aquesta bomba? Un escàndol majúscul que ha fet molt de mal a la casa reial anglesa.

El boom ha estat tan gran que la Reina ha volgut reunir-se personalment amb el príncep per intentar trobar una solució al conflicte. Buckingham Palace no vol que la parella abandoni el seu paper reial, però Harry i Meghan estarien decidits a fer realitat el seu desig. 

I és per això que la Reina, pressionada per la premsa, ha decidit donar suport a la parella... ara bé, amb condicions. En el comunicat que han enviat des de Palau, Isabel II assegura que iniciaran un període de transició en el qual s'acabaran de concretar algunes de les qüestions que queden pendents. Per exemple, l'estatus reial del príncep Harry o el seu lloc de residència.

Meghan Markle i el príncep Harry . Europa Press (1)

Meghan Markle i el príncep Harry / Europa Press 

 

"Si bé és cert que haguéssim preferit que continuessin sent membres de la família reial treballant a temps complet, respectem i entenem el seu desig de viure una vida més independent com a família sense deixar de ser una part valuosa de la meva família. Harry i Meghan han deixat clar que no volen dependre de fons públics a les seves noves vides. Per tant, s'ha acordat que hi haurà un període de transició en el qual els Sussex passarà temps al Canadà i el Regne Unit. Aquests són assumptes molt complexos que la meva família ha de resoldre i encara queda molta feina per fer, però he demanat que es prenguin decisions en els pròxims dies", assenyala el comunicat. 

La reina Isabel d'Anglaterra   Europa Press

La reina Isabel d'Anglaterra / Europa Press

La reina ha sorprès en mostrar-se molt comprensiva i qualificar la reunió de "constructiva". Ara caldrà veure com canvia la rutina de la parella i com acaben de resoldre aquests últims aspectes. 

Més informació
 

Comentaris