Isabel Coixet: “Aparquem el tema català i arreglem altres coses”

La directora de cinema Isabel Coixet ha carregat aquest cap de setmana contra les protestes que s'han produït a Barcelona des de la publicació de la sentència del procés. Com? Amb contundència: "Aquesta gent que està protestant qui són? D'on venen? He vist coses que he al·lucinat. La resposta del Tsunami em sembla absolutament desquiciada".

Es troba fent promoció de la nova sèrie que produeix, 'Foodie Love', una ficció d'HBO amb la que espera triomfar. I és per això que ara ha concedit una entrevista a 'Vertele', en la qual ha aprofitat per tornar a criticar l'independentisme català: "Sempre m'he imposat dir el que vulgui quan em preguntin. He passat molt de temps parlant amb gent que ho passa malament i ara tinc la necessitat de veure quelcom que em tregui una mica d'aquest món gris, confús i nebulós en el qual vivim".

Isabel Coixet als Goya  Europa Press

Isabel Coixet als Goya / Europa Press

"Europa és un continent privilegiat i la gent que té més privilegis és la que té més por a què se'ls treguin. Una por que porta a aquest augment de l'extrema dreta, encara que a Espanya crec que ha estat pel tema de Catalunya. M'hauria agradat que Podemos i PSOE s'haguessin posat d'acord abans, sobretot per estalviar-nos uns quants euros a les eleccions. Espero que hi hagi govern aviat i que puguin fer quelcom", afirma.

 

Sobre la situació a Catalunya, ha volgut explicar una anècdota per resumir què en pensa: "L'altre dia vaig veure una cosa que em va gelar la sang. Estava en un hotel i a la recepció tenien posat 'Al Jazeera'. Una periodista li preguntava a Quim Torra que hi havia molta gent que atribuïa la pujada de VOX a Espanya amb els problemes de Catalunya. La càmera enfocava i ell posava un somriure que se't gelava la sang. Està feliç. Si algú s'alegra d'això, és que hi ha una cosa podrida i que no funciona". 

Isabel Coixet  HBO

Isabel Coixet / HBO

No té por a dir el que pensa, el que ara justifica: "He patit les conseqüències de dir el que penso, però crec que és el mínim que pugui fer, seguir. Sempre he estat clara en què penso que Espanya és un país al qual li anirà molt millor unit que desunit". "Tothom parla de diàleg, però jo també em pregunto si el que necessitem és una treva. Hi ha molts problemes socials molt importants, com l'educació, la sanitat, el control dels plàstics, les mesures que s'han de prendre en contra de la violència masclista... Per què no fem una treva, aparquem un temps el tema de la independència a Catalunya i ens dediquem a arreglar les coses?", afirma contundentment. 

Més informació
 

Comentaris