Iñaki Urdangarin, a punt de poder demanar permisos ordinaris

 Iñaki Urdangarin pot demanar permisos ordinaris per sortir de presó durant un temps estipulat a partir d'aquest dijous, tot i que la direció del centre penitenciari no té encara data per analitzar aquesta petició i pronunciar-se, segons han confirmat a Europa Press fonts penitenciàries. Si resolgués en les properes dates, el marit de la Infanta Cristina podria passar les festes nadalenques amb la seva família.

El cunyat del rei porta 17 mesos a la presó, per la qual cosa ha complert ja una quarta part de la seva condemna a cinc anys i deu mesos pel cas Nóos. Com passa amb qualsevol altre pres classificat en segon grau, Urdangarin pot demanar permisos ordinaris per sortir de la presó amb un màxim de 36 dies a l'any, 18 dies per semestre, tot i que sense poder sumar més d'una setmana de forma consecutiva.

El passat 19 de setembre, Urdangarin va sortir per primera vegada del mòdul de Brieva que va triar de manera voluntària després de ser condemnat per delictes de prevaricació continuada i malversació (tots dos en concurs), tràfic d'influències, frau a l'Administració i dos delictes fiscals. El marit de la Infanta està des de llavors en un mòdul on no hi ha més presos, ja que la d'Àvila és una presó de dones.

Iñaki Urdangarin torna al voluntariat  Europa Press

Iñaki Urdangarin torna al voluntariat / Europa Press

 

Una vegada que ingressen a la presó, els reclusos tenen un límit temporal de dos mesos per ser classificats des del moment en què la sentència és notificada als centres penitenciaris. Després es torna a estudiar de manera automàtica la classificació de grau cada sis mesos com a màxim. L'última revisió d'Urdangarin va ser el juliol passat, i es va classificar en segon grau. La seva progressió al tercer grau, en principi, es podria plantejar passada la meitat de la condemna, això és a partir del segon trimestre del 2021.

Els permisos ordinaris als quals ara es pot acollir el cunyat del rei estan regulats en l'article 154 del Règim Penitenciari. D'acord amb la norma, es poden concedir permisos, "previ informe preceptiu de l'Equip Tècnic", per a la sortida ordinària "de fins a set dies de durada com a preparació per la vida en llibertat".

"Dins dels indicats límits", afegeix la norma, "no es computaran les sortides de finalització de setmana pròpies del règim obert ni les sortides programades que es regulen a l'article 114 d'aquest Reglament, ni els permisos extraordinaris".

 

Comentaris