Iñaki Urdangarin celebra el primer any a presó plantant un hort

Iñaki Urdangarin fa un any que és empresonat en el centre penitenciaria de Brieva. L'exduc de Palma va acabar ingressant-hi contra tot pronòstic i allà segueix, pendent de la junta de tractament en la qual demanarà el tercer grau. Diuen que no l'aconseguirà fins a finals d'any, quan haurà complert un terç de la condemna, ja que aquest és el procediment habitual amb la resta de presos. Hi haurà tracte de favor? 

Mentre això no s'aclareix, el marit de la infanta Elena mou fils per aconseguir una feina que l'ajudi a poder obtenir aquest permís especial. Hauria contactat amb amics propers i familiars, que estarien fent l'impossible perquè el deixin col·laborar amb alguna empresa. El seu advocat no ha volgut parlar al respecte...

Iñaki Urdangarin  Europa Press

Iñaki Urdangarin /  Europa Press

Com 'celebrarà' aquest primer aniversari empresonat? El dia a dia d'Urdangarin seria bastant rutinari, segons expliquen fonts de dins de presó a 'Vanitatis'. Sol, fent exercici amb la seva bicicleta estàtica, acudint a missa i ara, cuidant d'un hort que ha plantat. Sembla que hauria trobat en el cultiu una nova distracció, especialment en plantar tomàquets.

 
Iñaki Urdangarin

Europa Press

 

Els seus familiars el visiten sempre que poden, el que l'ajudaria a fer una mica més suportable aquest empresonament. De moment toca esperar a la decisió de la junta i, si no, a la nova reunió abans de Nadal. Passarà les festes amb la família? O gaudint d'un tiberi dins de presó?

Més informació
 

Comentaris