El permís d'Urdangarin, amb un cost de desenes de milers d'euros

Iñaki Urdangarin sortirà de presó en pocs dies per gaudir del primer permís penitenciari que li concedeixen. Ara que ja ha complert més d'un quart de la condemna, la junta ha decidit atorgar-li quatre dies lliures. Falta que el jutge ho confirmi, però tot apunta que l'exduc de Palma podrà passar unes hores fora de la cel·la per primer cop durant les festes nadalenques.

Encara no se sap exactament el dia en el qual sortirà, però és bastant improbable que algun fotògraf pugui aconseguir l'esperada fotografia. Tampoc no se sap si passarà aquestes dates a Madrid o amb la família al País Basc. Caldrà veure si algun paparazzi l'enxampa.

El permís d'Urdangarin costarà als contribuents bastants diners, el que indigna tothom. I és que no estem parlant de centenars d'euros, sinó de desenes de milers. Així ho assegura Pilar Eyre en la seva columna de 'Lecturas', que centra en lamentar aquest fet: "El que ens costarà als espanyols que Iñaki Urdangarin passi quatre dies amb la seva família aquest Nadal tal com acaben de concedir-li...".

Iñaki Urdangarin durant un dia de voluntariat  Europa Press

Iñaki Urdangarin durant un dia de voluntariat / Europa Press

"Una mitjana de mitja dotzena d'escortes cada dia com a protecció per a l'exduc de Palma, la dona i els fills durant el permís i l'estada de la família en el nostre país. A més a més de funcionaris que cobraran un plus de dedicació exclusiva, dietes i desplaçaments que surten dels nostres impostos clar està!", denuncia la cronista reial.

Afirma que ens costarà desenes de milers d'euros però deixa clar que és perquè estarà acompanyat de la família: "No es tracta d'un tracte de favor especial, sinó de la protecció establerta per a la germana del cap d'Estat, el cunyat i els nebots sempre que estan a Espanya". 

 
Infanta Cristina

Infanta Cristina / Europa Press

No és l'única despesa que l'escandalitza, sinó que en aquests dies també s'incrementa la seguretat en la casa que té la família reial a Baqueira-Beret: "Allà hi ha un destacament permanent de guàrdies civils, quan l'ocupació de la casa anual no sobrepassa el parell de setmanes".

Un escàndol que fa molta ràbia a l'escriptora i a moltíssims detractors de la monarquia. 

Més informació
 

Comentaris