Hermann Tertsch, condemnat a indemnitzar al pare de Pablo Iglesias

El periodista i eurodiputat electe de Vox Hermann Tertsch ha estat condemnat pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Zamora a indemnitzar amb 15.000 euros a Francisco Javier Iglesias, el pare del líder de Podemos, Pablo Iglesias, per un delicte "d'intromissió il·legítima i vulneració del dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge" després que aquest denunciés un tuit en el qual se l'acusava de participar en l'assassinat d'un policia l'any 1973.

Els fets es remunten al passat 5 de març de 2018, quan Tertsch escrivia a Twitter un missatge en el qual afirmava: "Del nom d'aquest policia tampoc se n'enrecorda ningú. José Antonio Fernández Gutiérrez assassinat pel FRAP, grup terrorista comunista, l'1 de maig de 1973. Entre els membres detinguts després hi havia el pare de Pablo Iglesias. Com va arribar l'amnistia mai no va ser acusat ningú".

Francisco Javier Iglesias va denunciar a l'ara eurodiputat electe, davant els tribunals de la ciutat del Duero. La sentència imposa una indemnització de 15.000 euros a favor del pare del líder de Podemos amb imposició de costes, a més de la publicació de la sentència en el perfil de Tertsch en la mateixa xarxa social i l'eliminació dels tuits i tot el seu rastre en els cercadors d'Internet.

 
 

Comentaris