Miki d'Eurovisió: "Només per ser català ja no puc fer res per Espanya?"

'Eurovisió' ja és aquí. Queden poc més de 24 hores per a la gran final del festival de música més important del continent. La semifinal d'aquest dijous va evidenciar que hi ha cançons de gran nivell, el que no li posa les coses gaire fàcils al representant d'Espanya. 

Miki Nuñez va donar-se a conèixer gràcies a la darrera edició d'Operación Triunfo, encara que ha estat gràcies a la seva elecció que està guanyant en encara més popularitat. El cantant terrassenc afronta els darrers moments abans d'una de les actuacions més importants de la seva vida. Milions de persones estaran pendents de cada gest, de cada nota i cada moviment. De moment les cases d'apostes diuen que quedarà a meitat de taula, un resultat que seria molt millor que la dels últims anys.

'La venda' ve carregada de positivitat, una explosió de colors i bon rotllo que podria captivar Europa. Avui mateix s'ha fet oficial que Miki actuarà en última posició, el que pot ser o molt bo o molt dolent.

Porta tota la setmana a Israel, centrat en assajar però també amb temps de fer turisme -i deixar tothom bocabadat amb el seu espectacular físic-. Ara bé, també són dies de concedir entrevistes. Acaba de publicar-se la seva conversa amb 'EFE',  en la qual ha deixat unes quantes bombes.

Es va parlar molt de la seva selecció com a representant d'Espanya, ja que el català tenia algunes fotografies amb l'estelada independentista a Instagram. Pot un independentista deixar de banda la seva ideologia i passejar la bandera espanyola? En el seu cas, va optar per deixar clar que la seva vena sobiranista era cosa del passat. Una idea que sembla clara en veure'l treure pit d'espanyol durant tots aquests dies.

Miki OT eurovisió  europa press

Europa Press

Doncs bé, ara ha tornat a aquesta idea i ha lamentat que el critiquin per ser català: "Només pel fet d'haver nascut a Catalunya, ja existeix el prejudici que diu que no podem fer res per Espanya". La cançó, de fet, també està composta per un català, membre de l'exitós grup de La Pegatina. 

 

El jove, de 23 anys, assegura que ho donarà tot per quedar en una bona posició: "Crec que ens anirà bé aquests anys. El vot de l'audiència ens serà bastant favorable. Molta gent diu que el seu fill de 3 anys està tot el dia escoltant-la en el cotxe. És com una cosa familiar i vull pensar que agradarà. I per què no també en els jurats? Tenim una posada en escena increïble i vocalment Mamen Márquez ens ha entrenat molt bé". 

No farà molts salts i piruetes, per això, encara que potser ho hauria fet: "Potser m'aniria millor si ho fes. En català 'bueno' és 'bo'. El meu professor em deia: "Tu ets tan bo, que a vegades ets dues vegades bo i ets 'bobo'".

miki eurovisio 2  europa press

Europa Press

No ha volgut parlar sobre el veto que molta gent vol fer a aquesta edició d'Eurovisió en fer-se a Israel. Miki considera que és un festival apolític, per la qual cosa no en parlarà en aquest sentit. Li beneficiarà actuar en últim lloc? O tindrà encara menys vots per això?

Més informació
 

Comentaris