Acusen Antena 3 de manipular un vídeo per vincular el 8-M al coronavirus

Són moltes les veus que critiquen que el govern permetés (i incentivés) la manifestació feminista del 8-M. Entre ells, el PP, que va arribar a demanar un informe científic per conèixer els vincles entre aquesta i la propagació del coronavirus a Madrid. 

'Espejo Público' ha entrevistat Seth Flaxman, un dels responsables de l'informe que apunta que a Espanya s'han impedit 16.000 morts gràcies al confinament. Una entrevista que era gravada, el que permetia que anessin ensenyant petits fragments subtitulats. 

En un dels trossos se sent al periodista preguntant: "Creuen vostès que la manifestació del 8-M ha estat un factor accelerant del contagi?". La resposta del científic que mostren? "Creiem que almenys 260.000 persones tenien Covid-19 el 8-M. Només una setmana després, el 15 de març, les nostres estimacions per a Espanya són entre 1,1 i 2,2 milions de persones". 

 

El problema? Que un tuitaire va posar-se en contacte amb aquest científic, amb la sospita que el programa d'Antena 3 havia manipulat el vídeo d'alguna manera. L'equip del científic li va facilitar el vídeo de l'entrevista sencera, el que demostrava que 'Espejo Público' havia tallat una frase del seu discurs molt representativa: "No puc dir res específic sobre la manifestació del 8-M. Però creiem que almenys 260.000 persones tenien Covid-19 el 8-M". 

Una frase tallada que demostra que el vídeo està editat, el que ha donat ales a moltíssims usuaris de Twitter per acusar el programa de manipular l'entrevista per vincular el 8-M amb el coronavirus. Una nova polèmica que esquitxa el programa de Susanna Griso.

Més informació
 

Comentaris