Elionor comença a fer de princesa amb un acte oficial a Catalunya

Fa un parell d'anys que la Casa Reial parla del primer acte oficial de la princesa Elionor. Fins ara només l'hem vist rebent el Toisó d'Or de la mà del seu pare i llegint públicament el primer article de la Constitució, però on són tots els esdeveniments que havia de presidir? Als seus 13 anys, Elionor segueix preparant-se per a heretar la Corona. Van anunciar fa uns mesos que començaria a tenir una agenda pública pròpia, el primer pas en la seva carrera de Princesa. Doncs bé, després de moltes crítiques, sembla que ha arribat el seu moment.

La Casa Reial ha enviat un comunicat en el qual assegura que la Princesa estarà present en els Premis Princesa d'Astúries d'enguany i en els de la fundació Princesa de Girona. No deixen clar si el presidirà i pronunciarà algunes paraules o simplement farà acte de presència, sigui com sigui, ja és una novetat respecte a les anteriors edicions.

El pròxim octubre veurem Elionor durant la cerimònia d'entrega dels guardons a Oviedo, acompanyada dels seus pares i la seva inseparable germana. Al novembre, en canvi, anirà més enllà i visitarà Catalunya per primer cop de manera oficial. Viatjarà fins a Barcelona, on s'entregaran els guardons de la fundació Princesa de Girona. La logística -i la controvèria amb els independentistes- ha fet que aquest acte es posposi fins al novembre i que se celebri a Barcelona. La por de la Casa Reial? Que la petita Princesa sigui rebuda entre insults a la capital catalana. 

 
La princesa Elionor  Europa Press

La princesa Elionor /  Europa Press

Sigui com sigui, el que sembla clar és que finalment s'han decidit a donar un aire més oficial a l'agenda d'Elionor. El 31 d'octubre farà 14 anys, per la qual cosa molts monàrquics ja resen que estan trigant massa en la seva estrena pública. La tornarem a veure la setmana vinent, quan acompanyi el seu pare en una cerimònia en la qual imposarà les condecoracions de l'ordre del mèrit civil en el cinquè aniversari de la seva coronació.

De moment té programats dos actes per la tardor. Caldrà veure si són els únics o només els primers d'una llarga llista. 

Més informació
 

Comentaris