David Bustamante demana respecte per a la bandera espanyola

Feia molt de temps que es perseguia David Bustamante perquè coincidís una entrevista. Després de mesos callat, ha decidit sincerar-se a 'Liarla Pardo' en una conversa que ha tocat un munt de temes.

Primer de tot, ha volgut defensar-se sobre les crítiques al seu físic. L'extriunfito ha pujat i baixat de pes d'una manera bastant irregular, però no vol consentir que carreguin contra ell per això: "Cadascú té els seus motius per si puges de pes o no. El que em sembla estrany és que estiguem tots lluitant per la igualtat i no es poden dir coses sobre la dona, doncs tampoc s'haurien de poder dir sobre l'home... o etiquetar-lo per si pesa més o menys. A més a més, sóc cantant... no model".

David Bustamante a 'Liarla Pardo'

David Bustamante a 'Liarla Pardo' / La Sexta

No és d'estranyar, per això, que també parlés sobre política. En un primer moment va aprofitar per donar ànims al seu amic Miguel Ángel Revilla, el president de Cantàbria: "De sobte arriba una persona que parla com si estiguéssim en un bar de poble i, potser, se l'entén millor. Pot ser més o menys encertat, però arriba més". El problema de la situació política que travessa el país, segons Bustamante? Que els polítics fan servir tecnicismes i paraules repetides. A més a més, ha deixat caure una perla que no ha passat desapercebuda: "Als delinqüents els hi surt molt barat delinquir en aquest país", un problema judicial que se suma a tota la resta.

 

En aquest sentit, han tractat un altre tema que barreja el món musical amb el polític. I és que malgrat que ja ha passat un temps, David ha volgut defensar Marta Sánchez després del llançament d'ous que va rebre durant un concert. Per què? Per la patriòtica lletra que va compondre per l'himne d'Espanya. "Em sembla fatal. A més a més, Marta és amiga meva i l'admiro moltíssim. El que no m'agrada és que en el tema polític ens convertim en bàndols i si no estàs d'acord amb una cosa, ja val qualsevol cosa. Jo que viatjo pel món, em fa enveja com la gent protegeix els seus símbols. Els símbols de tots, perquè una bandera o un himne no són d'esquerres ni de dretes, és el que ens uneix a tots", prossegueix.

David Bustamante i Cristina Pardo  La Sexta

 La Sexta

Considera que no ens ha d'obsessionar el tema de la bandera: "Ni ens hem de matar per un drap, però la bandera és la que és i a mi em sembla maca". "Vivim en temps en els quals ens tornem hooligans, que és un perill, perquè no deixem que els altres siguin com són. O penses com jo o ets Lucífer. I no és així... El diàleg és el que ens diferencia dels animals salvatges".

Un discurs pacificador que s'extreu d'una entrevista històrica. No ha volgut parlar sobre la seva vida privada, tot mantenint-se en l'hermetisme que sempre segueix. Només ha dit que és feliç... Quan parlarà obertament sobre la seva relació amb Yana?

 

Comentaris