Nando de 'Cazamariposas': "He patit assetjament escolar i trastorn del son"

'Cazamariposas' va néixer com un programa del cor més informal, un resum light de la informació de la premsa rosa que emetrien a Divinity com a suplement. Al capdavant van posar dos joves i divertits periodistes que han aconseguit mantenir l'espai durant set anys. Nando Escribano i Nuria Marín s'ha fet seu el programa i l'audiència, que segueix enganxada. El presentador català acaba de concedir una entrevista a 'Divinity'  en la qual dona més informació sobre si mateix. Si a televisió el veiem desvergonyit i sincer, fora de plató es considera un noi molt tímid: "M'agradaria ser com sóc a televisió. Fora sóc més introvertit perquè tinc un punt d'inseguretat". 

Ara bé, no té pèls a la llengua a l'hora de respondre preguntes de tota mena. Fa un parell de mesos va publicar una fotografia amb el seu xicot a Instagram, el que va derivar en un munt d'articles al respecte. Les revistes del cor van començar a investigar sobre el noi, el que no li va agradar: "Si no penjo fotos amb el meu xicot, és per ell. Pujar una foto amb ell va tenir repercussió, van investigar d'on era, on treballa... He d'anar amb més de compte".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

i just melt away

Una publicación compartida de Nando Escribano (@nandoescribano) el

Sobre la seva sortida de l'armari, confessa que mai no és fàcil: "A vegades ens tirem pedres a nosaltres mateixos dins del col·lectiu LGTBI. Hi ha plumofòbia dins del col·lectiu. Falta educació". Una afirmació que sustenta en l'assetjament escolar que va patir de petit per culpa de la seva homosexualitat: "A l’escola vaig patir assetjament escolar i ho vaig passar molt malament. Ho vaig passar malament en silenci. Si pogués parlar amb el jo de petit, li diria que cap d'aquells que li fan mal seguirà sent important més endavant".

Un bullying que se suma a la mort dels seus pares, a qui va perdre en pocs mesos de diferència: "Vaig perdre els meus pares i va ser molt dur, aquest Nadal ha fet quatre anys. Les coses ara van millor, però he passat moments molt durs. He après a ser més agraït amb les coses". 

 

Una entrevista sincera i dura que ha servit per conèixer una mica més al presentador, que ha confessat recentment que pateix un trastorn del son: "Tinc paràlisi de la son. És una incapacitat transitòria per realitzar qualsevol mena de moviment voluntari que té lloc durant el període de transició entre l'estat de la son i de vigília". 

Més informació
 

Comentaris