La baronessa Thyssen mostra la mansió a Sant Feliu mentre critica Hisenda

La biografia de Carmen Cervera és de les més sucoses del panorama espanyol. Tita, la baronessa Thyssen, ha tingut una vida de pel·lícula de la qual han volgut parlar a l'últim 'Lazos de sangre' de TVE. El programa ha analitzat la saga familiar des de l'adolescència de la protagonista, que va passar uns anys molt complicats amb tres matrimonis molt diferents plens de clarobscurs.

Ara és la setena dona més rica del país, sí, però va viure una època en la qual no tenia diners ni per pagar el rebut de la llum. Però comencem pel principi, quan va quedar-se vídua molt jove de l'acte Lex Barker, conegut pel seu paper a 'Tarzan'. La seva mort va destrossar-la, tal com ha explicat ella mateixa en el documental, el que la va motivar a mudar-se a Madrid "on vaig provar les mels desenfrenades de la vida".

La baronessa Thyssen   TVE

Fes-hi clic per veure el documental / TVE

Va convertir-se en una habitual de les festes de la nit madrilenya, on va conèixer "el buscavides" d'Espartaco Santoni. El playboy tenia fama de latin lover, per la qual no va estranyar que la captivés i decidissin casar-se. El problema? Que ell tenia un deute molt important que va impedir que poguessin pagar els rebuts: "De sobte van tallar-me l'aigua i la llum. Recordo que era hivern i dormia amb una manta i un abric. Van ser moments molt durs". Una vida molt allunyada als luxes dels quals gaudeix ara. De fet, va arribar a anar a presó a visitar el marit. Va decidir separar-se, quan es va assabentar que el marit ja estava casat i, per tant, el seu matrimoni havia estat nul. 

Va intentar aixecar cap durant unes vacances a Itàlia, on va conèixer el baró Thyssen, qui canviaria radicalment la seva vida. Portar la seva col·lecció a Espanya va ser tot un  triomf, després d'una lluita intensa que es va intensificar amb la mort del baró. La lluita per l'herència del marit i els problemes amb el seu fill Borja i la jove, Blanca Cuesta, va suposar-li un malson que va durar set anys. Després d'anys d'enfrontament, per això, la calma s'ha instaurat a la família. 

La casa de la baronessa Thyssen   TVE

La casa de la baronessa Thyssen a Sant Feliu de Guíxols /  TVE

 

Tita Cervera   TVE

TVE

El menjador de Tita Cervera  TVE

El menjador de Tita Cervera /  TVE

 

Un dels moments més esperats del programa, però, va arribar quan va obrir les portes de l'espectacular casa de Sant Feliu de Guíxols. Un moment idoni per parlar de diners, i és que van arribar a afirmar que la seva obra pictòrica, valorada en més de mil milions d'euros, genera vuit milions d'euros a l'any. Una fortuna que no ha impedit que la Baronessa i el seu fill Borja tinguin problemes amb l'Agència Tributària: "Hisenda s'ha portat fatal, no m'ho mereixo ni tampoc el meu fill Borja. Tinc rancor contra ells, sí". Una opinió que comparteix la seva amiga, Ágatha Ruiz de la Prada, que va demanar que li permetessin no pagar impostos: "Hisenda i la Casa Reial han humiliat a Tita Thyssen. És una mecenes, una de les dones que més ha fet per la cultura espanyola". 

Ágatha Ruiz de la Prada  TVE

Ágatha Ruiz de la Prada defensa Tita a 'Lazos de sangre'  TVE

Una dona de fort caràcter que ha tingut una vida plena d'alts i baixos. Ara, en el seu moment més tranquil, gaudeix d'una calma que ha cercat durant molt de temps.

Més informació
 

Comentaris