Carlos Cuevas: "Et molesta que a 'Merlí' es parli català? No ho vegis"

Movistar + ha fet una aposta arriscada amb 'Merlí. Sapere aude', la nova sèrie que estrena aquest dijous. Es tracta de l'esperat spin off de l'exitosa sèrie de TV3, que arriba ara a la televisió de pagament. Carlos Cuevas i María Pujalte són els protagonistes d'una emissió que barrejarà el català i el castellà, una innovació que la converteix en la primera producció de la cadena en català. 

Els actors aplaudeixen aquesta iniciativa, ja que consideren que reflectirà el bilingüisme català: "És un tresor que tinguem quatre llengües en aquest país. Recordem que Barcelona, a més a més, és bilingüe", afirma Pujalte a una entrevista a 'Ecoteuve'. Cuevas comparteix aquest argument: "Estic profundament orgullós que Barcelona sigui una ciutat mestissa. Ovidi Montllor deia que tota persona a qui no li agradi que es parli o es pensi  en català, és la mateixa a qui no li agrada que es parli o es pensi. Per tant, si algú no vol veure 'Merlí' perquè està en català, jo tampoc no vull que la vegi". 

Carlos Cuevas i María Pujalte en el 'spin off' de Merlí   Europa Press

Carlos Cuevas i María Pujalte en el 'spin off' de Merlí / Europa Press

L'escenari del spin off serà la UB, on la professora i l'alumne seguiran parlant de filosofia: "La sèrie ja estava escrita de manera molt adulta. Ara, amb l'entrada a la universitat, és voluntàriament més madura. L'exploració sexual és un dels temes que més es parlin. En aquesta nova temporada acceptarà la seva condició sexual i es desprendrà de certs complexos". 

 

Una sèrie que la cadena espera que capti els teleespectadors de TV3 més d'altres nous. Caldrà veure quina acollida té. 

Més informació
 

Comentaris