La reflexió crua de Buenafuente sobre la sentència: "Ha estat un dia fosc"

Andreu Buenafuente ha volgut dir la seva sobre la publicació de la sentència del procès, que sortia a la llum aquest dilluns. Les condemnes han estat molt dures, el que ha provocat que molts famosos es pronunciessin al respecte públicament. Què ha dit el còmic català? Ell, per la seva banda, ha aprofitat el petit monòleg d'abans de començar el seu programa a Movistar + per emetre un petit discurs.

"Aquesta és la meva modesta opinió en un dia fosc com el d'avui", deia com a introducció. "Crec que el dia d’avui ha tornat a ser un dia fosc per al nostre país. Estem davant del fracàs de la política, la política entesa com un servei públic que ha de servir a totes les sensibilitats. Penso en la política en majúscules i no la que es porta ara, en la qual cadascú parla pels seus convençuts amb l’únic objectiu d’augmentar la bretxa que ens separa i a mi això no m’agrada, no sé què penseu vosaltres".

I és que considera que tot el problema deriva de molt enrere, sobretot del 2012 quan els catalans van demanar un referèndum que va ser denegat: "Sembla que ningú no vol recordar que això va començar fa temps, com ara estem en un incendi no volen veure aquell bosc brut i descuidat del qual es va partir. Quan estàvem en plena crisi, que alguns diuen que ha acabat, no es va saber encarrilar el sentiment de centenars de milers de catalans que van demanar el referèndum el 2012. No es va posar l'assumpte amb franquesa damunt la taula de l’Estat espanyol, que som tots, I aquí es van començar a cometre errors".

Uns errors que enumera sense por: "Es van saltar lleis, es va reprimir amb cruesa una votació simbòlica, es va instrumentalitzar partidistament el Parlament de Catalunya que és de tots, es va empresonar preventivament durant dos anys, es va obrir un judici i tot es va bloquejar i els jutges van substituir els polítics". El resultat ens ha portat aquí, a un "bloqueig" molt gran segons Buenafuente, a una societat pitjor que la del 2012 perquè no s'ha sabut solucionar un problema.

 
Andreu Buenafuente  Latemotiv

Andreu Buenafuente a 'Latemotiv' / Movistar +

"Jo sóc un modest còmic català que viu a Madrid molt agraït que avui ha parlat amb un munt de gent que estava preocupada, i la majoria no eren independentistes. Crec que és gent preocupada perquè els polítics amb les seves accions i erros ens estan empenyent a trinxeres en les quals no volem estar", finalitzava contundentment. 

Més informació
 

Comentaris