El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Amarna Miller, sobre l’1-O: “Si parlem d’un Estat democràtic, tothom ha de decidir”
  • CA

 

L’actriu de cinema per adults Amarna Miller (Madrid, 1990) ha donat aquest diumenge la seva opinió sobre el referèndum d’independència que el Govern vol fer el proper 1 d’octubre. En una entrevista al diari digital ‘El Español’, Miller diu que el referèndum és un mitjà “hostil”, i que si els dirigents polítics independentistes de debò volen fer un referèndum sobre la independència, “ha de ser una decisió que prengui tot el poble espanyol. No només de Catalunya”. Per a l’actriu porno, “si parlem d’un Estat democràtic, tothom ha de decidir sobre tot. Amb els pros i els contres que suposa”.

Tot i això, Miller reconeix que “Catalunya té història com a poble i com a territori. Té una literatura pròpia. Un organisme polític que és el més antic d’Espanya, la Generalitat”. Preguntada per si sent representada per la bandera espanyola, respon: “Tant de bo fos republicana, però mentrestant (riu)… Em sembla que és un element d’identitat. Encara que entenc d’on prové aquest odi cap a la identitat espanyola, crec que ja va sent hora de regenerar aquest aspecte de la nostra concepció social. Estic absolutament en contra del feixisme i de qualsevol apologia que tingui a veure amb ell”.

Però, continua, “no crec que calgui vincular irremeiablement la bandera o el patriotisme amb unes ideologies d’extrema dreta. Jo em sento patriota i no sóc feixista. I crec que això és el que caldria recuperar. Espanya és un país amb els seus pros i les seves contres però és un país meravellós”.

A més, confessa que és simpatitzant de Podemos, tot i que assegura estar “emprenyada” amb el partit que lidera Pablo Iglesias, creu que seria millor sense ell i, per aquest motiu, s’erigeix en errejonista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa