El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Álvaro de Marichalar escriu una carta al delegat del Govern a Suïssa
  • CA

 

L’aristòcrata Álvaro de Marichalar, germà de Jaime de Marichalar i excunyat de la infanta Elena, ha escrit una carta oberta -que ha penjat a les seves xarxes socials- al delegat del Govern a Suïssa, Manel Manonelles. En ella, de Marichalar fa referència a un acte que es va celebrar a Ginebra i on Manonelles va parlar dels “presos polítics”. L’aristòcrata comença advertint al delegat del Govern a Suïssa que “el Govern de Catalunya no existeix: el Govern que existeix a Catalunya es diu Govern de la Comunitat Autònoma catalana, o també anomenar-lo Govern Regional Català”. Segons ell, “tampoc existeix el Dia Nacional de Catalunya”, per una raó: “Catalunya no és una nació. Mai ho ha estat històricament. Mai de mai”.

 

Marichalar explica que “la nostra noble terra catalana és molt més que una petita ‘nació’ inventada per persones petites amb petits interessos inconfesables… La nostra noble Catalunya és molt més que això: és part d’una gran nació: El nostre Regne d’Espanya”. Segons escriu, “ningú pot rebaixar ni obligar a Catalunya a resignar-se i ser una petita nació titella de tots els interessos amagats de tots els que acabem de veure”. I es queixa: “Vostè és part de l’Administració Pública Espanyola: ha de saber tot això i defensar la Llei!”

  

I conclou l’excunyat de la infanta Elena: “I com a contribuent català -és a dir, espanyol- haig de reclamar-li tota la informació relativa als diners gastats en aquest esdeveniment il·legítim d’avui: Estem davant d’una altra prova de malversació de cabals públics comesa pel govern regional català, que està dirigit en l’actualitat pels petits “polítics”, sense dignitat ni moral: Una banda de traïdors separatistes colpistes“. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa