Alfred d'OT deixa la música temporalment: “No sé quan tornaré”

Alfred Garcia és un dels grans triomfadors d’OT 2017. Mentre alguns dels seus companys d’edició ja s’han quedat sense l’empenta inicial del fenomen fan, ell segueix esgotant les entrades d’un concert rere un altre. Avui ha estrenat ‘El Círculo Rojo’, el tancament definitiu de tot el que envolta el seu disc ‘1016’, que l'ha tingut de gira durant un any i mig.

En una compareixença davant dels mitjans, Alfred ha revelat tots els detalls que hi ha darrere de les tres bombes que veuran la llum la pròxima tardor: un curtmetratge, la reedició del disc i un tancament de gira al Club Sant Jordi de Barcelona. Què amaga tot aquest desplegament? Un comiat. I és que el català ha sorprès en anunciar que després d'aquest concert, es prendrà un descans indefinit.

Aquesta ha estat la sorpresa del dia, sense cap mena de dubte. Després d'uns mesos tan intensos, el jove ha decidit que toca desconnectar: "No deixaré de crear i compondre, no. Però necessito agafar energia. Hi ha una cosa que es diu salut a la qual n'he de fer més cas. Encara que ho he portat bé, no és sa tot el que ha passat en aquest any i mig. He de reconnectar amb mi mateix, d'aquesta manera les meves cançons tindran un suport extra amb aquesta renovació física i psíquica que pretenc fer. Necessito descansar. No sé quan tornaré... Ni quan sortirà nou single ni nou disc. Només espero que tot vagi bé. Aprofitaré aquest temps, a més a més, per estudiar un màster de direcció".

Alfred d'OT al photocall  J.N.

Alfred d'OT posa al photocall / J.N.

"Tinc ganes de treure música nova, sí, però necessito prendre'm unes vacances. Després de tant de temps treballant i de 40 concerts, he de tancar el cercle. És necessari fer una aturada. No sé de quant de temps, repeteixo, però necessito agafar aire", ha explicat.

El pròxim 9 de novembre s'acomiadarà dels seus seguidors en un macro concert al Palau en el qual cantarà fins a 30 cançons: "Serà un concert llarg, amb contingut audiovisual nou i exclusiu per a tots els qui hi aneu. Hem de fer un final de gira maco". 

 

Abans, però, té moltes novetats a oferir. La primera, el 27 de setembre: data en la qual estrenarà un single nou que s'inclourà en la reedició del disc que està a punt de veure la llum: "L'hem fet amb temes nous que he escrit durant la gira. S'inclourà una reedició de '360', que vaig escriure a dins d'OT;  també de 'Amar volar al invierno' que vaig crear a Argentina; 'Londres', de la qual he gravat un videoclip amb la meva exparella, una companya d'universitat que va convertir-se en la meva companya d'història. Amb ella hem reproduït una història que vam viure a Londres, el més maco que podria haver succeït, dos bons amics retrobant-se i fent art junts; també estarà 'Crema la nit', un experiment en col·laboració amb Txarango que em fa immensament feliç; així com 'Comunicado oficial', amb Rayden. Només us dic que flipareu amb el resultat". 

L'Alfred anuncia novetats en la seva carrera  J. N.

 J. N.

La portada d'aquesta reedició del disc mostra l'ull de l'Alfred des d'un petit forat, mentre que quan s'obre, coincideix amb el seu ull pintat de vermell enmig de resta de la cara en primer pla. Un disc que torna a tenir referències a dos dels seus artistes preferits, Michael Jackson i David Bowie.

Portada del nou disc de l'Alfred   J.N.

Portada del nou disc de l'Alfred / J.N.

 

Una de les grans sorpreses, com dèiem, és el curtmetratge que ha preparat per acomiadar-se d'aquesta gira. Una barreja de tres videoclips amb històries pròpies i uns interludis que han gravat per mantenir el fil conductor. Sense voler avançar gaire cosa, només espera omplir l'últim concert per poder descansar uns mesos mentre acaba de tocar el cel. 

Més informació
 

Comentaris