Alba Reche es mulla sobre Catalunya: "S’ha de tenir consciència social"

Alba Reche està d'enhorabona, preparada per iniciar una gira que la portarà per tota Espanya. La concursant d'OT ha tret el seu primer disc, per la qual cosa ha començat a promocionar-lo per diversos mitjans. Ha parlat de les novetats de la seva carrera, però també ha fet unes quantes confessions personals que han cridat molt l'atenció.

La primera d'elles? Que el seu pas per 'Operación Triunfo' no va ser tan idíl·lic com pot semblar des de fora. De fet, l'hauria obligat a acudir al psicòleg tal com explica a 'Lecturas': "Com no has d'anar al psicòleg si la vida normal està plena de problemes! Imagina't després d'haver viscut tancada i desconnectada de l'univers tres mesos i, a més a més, sobreexposada". 

L'artista confessa que va necessitar els serveis d'un psicòleg, el que no vol amagar: "Em va costar assimilar convertir-me en una cara coneguda. Vens d'una situació que està fora dels límits de la societat i de qualsevol àmbit que hagis pogut viure mai".

Alba Reche  OT

Alba Reche / OT

 

I d'aquí, a parlar d'un tema encara més íntim: sobre la seva bisexualitat. Ho ha fet a 'Código Nuevo', que publica un vídeo seu en el qual fa una dura crítica a la societat: "En el nostre context, com a dona se'm tancaran portes. Com a persona bisexual se'm tancaran potes. Com a persona coherent se'm tancaran portes perquè vivim en una societat patriarcal i homòfoba, i cada vegada més, pel que estic veient en les noves polítiques. Però també crec que cada vegada hi ha més gent que no té por a mostrar-se tal com és i expressar-se tal com és i defensar el que creu”.

Tot traient pit d'identitat sexual: "Els bisexuals estem aquí i no estem ratllats ni estem provant coses. Hi ha vegades, en alguns casos, que sí que ajuda. Però vaja, els bisexuals estem aquí, existim i ens estimem molt".

Es va parlar molt d'ella el dia de la publicació de la sentència del procés, ja que va publicar un tuit de denúncia que deia "només el poble salva el poble". Ara n'ha parlat al respecte: "S’ha de tenir consciència social. S’ha de saber en quin context estàs vivint i saber i defensar el que tu creus just. Sempre informant-te i sempre sabent, crec, que el que està bé. I al final en aquest cas, només el poble salva el poble, és una referència bastant important. Abans de qualsevol cosa, pensar que som els mateixos ciutadans els que ens haurem de salvar i que, potser en aquesta ocasió, és per una raó. Al final tots hem de donar-nos suport entre tots i el que creiem que està bé i el que sigui millor per la comunitat". 

Més informació
 

Comentaris