Ainhoa Arteta: "Em sento molt basca, però sóc essencialment espanyola"

Ainhoa Arteta va donar la sorpresa durant la desfilada del 12-O, un dia de la Hispanitat que va sorprendre els soldats amb l'actuació de la soprano. Ana Rosa l'ha convidat al programa perquè presentés el seu nou disc i aprofitar, així, per preguntar-li què va suposar per ella cantar davant dels Reis i tot el cos de soldats. La soprano, emocionada en tornar a veure el moment, ha confessat que va acceptar encantada la proposta perquè volia fer un homenatge a tots aquells soldats que han mort en servei i que no han tingut un funeral "com és degut".  

Arteta mai no ha tingut problema en manifestar públicament el sentiment nacionalista que sent, el que li ha comportat més d'una crítica. La presentadora ha volgut insistir en aquest tema, el que ha fet que la basca critiqui la divisió que es viu a Espanya: "Per desgràcia, Ana, vivim en un país preciós i multicultural on no es respecten les cultures que hi ha. S'està portant la cultura a l'extremisme, i és veritat que en aquests moments declarar-te amb una bandera i, a més a més, ets basca, té repercussions".

No obstant això, deixa clar que li "toca un peu" que la critiquin: "Jo visc en una altra esfera, en un món més global en el qual ets conscient que compartir et dona més que dividir i totes aquestes coses".

 
Ainhoa Arteta i Ana Rosa  Telecinco

Fes-hi clic per veure el vídeo / Telecinco

Perquè la cantant se sent basca, però també espanyola: "Jo sóc molt basca, per part de pare i mare i un munt de cognoms, i sóc molt del nord... però sóc essencialment espanyola. I ho dic obertament i sense cap problema. Només espero que aquest país vagi creixent i entenent i respectant que som diferents, sí, però que ens complementem". 

Més informació
 

Comentaris