El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Noves tendències als màsters i postgraus del Saló Futura
  • CA

 

Com cada mes de març, el recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona ha acollit la Setmana de la Formació i el Treball que inclou el famós Saló de l’Ensenyament. Aquest 2018 el Saló ha estat marcat per una gran participació, amb 230 expositors (un 21% més que en l’edició anterior),  i un marcat accent internacional amb la presència de 29 universitats xineses de la província de Zhejiang.

 

Els estudiants universitaris han tingut  el seu lloc en la Setmana de la Formació i el Treball amb el Saló Futura, centrat en estudis de postgrau i màsters. Els que més demanda han tingut enguany han sigut els estudis en anglès i els vinculats amb la salut, les ciències socials i les tecnologies de la informació. La internacionalització dels programes de tercer cicle es manifesta especialment als màsters, i és que el 71% de les noves titulacions que es van presentar a Futura eren íntegrament en anglès. Aquesta tendència a l’alça es veu clarament amb l’augment del nombre d’estudiants estrangers que cursaran els seus estudis a les universitats catalanes: segons la Secretaria d’Universitats de la Generalitat de Catalunya, el curs 2015-2016, el 31,6% dels estudiants provenien d’universitats internacionals.

 

100.000 visitants

 

El Saló de l’Ensenyament és un imprescindible per als joves que s’estan plantejant continuar els seus estudis i una oportunitat per conèixer i descobrir l’àmplia oferta formativa del país. Pel que fa als estudis universitaris, els que han tingut més èxit han sigut els d’infermeria, medicina, economia, administració i direcció d’empreses, educació i noves tecnologies. També han crescut en interès els estudis impartits íntegrament en anglès com Turisme a la UAB o el grau en Estudis Globals de la UPF.

 

Al Saló de l’Ensenyament, els joves també han pogut informar-se sobre l’oferta de Formació Professional i formació complementària. Han destacat els estudis en robòtica i processos industrials, màrqueting, sanitat, activitats esportives i el batxillerat tecnològic. La Setmana de la Formació i el Treball, que s’ha celebrat entre els dies 14 i 18 de març, incloent el Saló de l’Ensenyament, el Saló Futura, el Saló de l’Ocupació Juvenil i la Fira Internacional d’Empreses Simulades, ha rebut uns 100.000 visitants al recinte de Montjuic de Fira de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa