Vox demana una sentència "dissuasòria" per als futurs independentistes

L’acusació popular insisteix en la seva tesi d’organització criminal

Poc més de mitja hora ha trigat l’acusació popular de Vox aquesta tarda a qualificar el seu informe final. De fet, s’han acomodat a les explicacions de rebel·lió i de malversació de les acusacions públiques. Ara bé, Pedro Fernández i Javier Ortega Smith, han intentat argüir la seva peculiar visió del delicte d’organització criminal. En qualsevol cas, Vox ha demanat una sentència exemplar perquè si hi ha més independentistes s’ho pensin dues vegades abans de fer passes efectives. També s’han vantat d’iniciar el procés i ha qualificat d’herois els morts del poder judicial que han treballat el cas com el jutge del 13 de Barcelona, Ramírez Suñer finat fa uns mesos.

 

 

 

“No podrà haver justícia si no es dicta una sentència d'acord amb els majors delictes que poden cometre en un ordenament constitucional”, ha incidit Ortega . En aquest sentit, “aquestes penes hauran de complir la finalitat del càstig, però també la finalitat dissuasòria perquè mai ningú més s'atreveixi a atemptar contra l'ordenament constitucional”. “Amb aquesta sentència, el que triomfarà serà la justícia, l'Estat de Dret, l'ordenament constitucional, la democràcia, la sobirania nacional i hi haurà triomfat la nació espanyola ", ha conclòs Ortega-Smith en el final del seu informe.

 

Els advocats han titllat "d'heroica" la funció de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia per evitar que "l'Estat sucumbís a un delicte". També han emfatitzat el seu "reconeixement d'agraïmet i exemple" als que "ja no hisón" com  Juan Antonio Ramírez Sunyer, titular del Jutjat 13 de Barcelona que va iniciar la investigació ; el fiscal en cap de Catalunya José María Romero de Tejada, i al fiscal general del Estado José Manuel Maza “perquè van complir amb el seu deure".

 

 

Organització criminal 

 

 

Segons el relat de Vox, als presos polítics se'ls ha de sentenciar per l'organització criminal prevista en l'article 570 del Codo Penal. Eren més de dues persones i pretenien  "trencar la Constitució, l'Estatut de Catalunya i, en definitiva, la unitat d'Espanya". "El Govern controlava la força, 17.000 agents armats a les seves mans, els fons públics, i l'autorització que li dona en si mateix el fet de ser una autoritat pública", han afegit.

Com una altra de les potes, Vox ha incorporat les  organitzacions civils "independentistes" que van provocar la "desobediència i el rebuig a la llei, les agressions i coaccions els agents, i en definitiva, la desestabilització i la insurrecció que es va produir en els tumults.". És a dir, la rebel·lió. Fernández ho ha descrit com un "cop d'estat novedós i sofisticat".

 

Comentaris