El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una brega ridícula amb els urbans de Badalona, prova de rebel·lió
  • CA

 

 

Més papistes que el Papa. La Guàrdia Urbana de Badalona, amb no gaire bona fama, van voler complir més ordres contra el referèndum que fins i tot la Guàrdia Civil.  El resultat de tot plegat ha acabat com a prova al Tribunal Suprem per un delicte de rebel·lió contra Jordi Cuixart en la sessió d’aquesta tarda al judici del procés. És més, la paradoxa més greu és que l’Audiència de Barcelona ha tancat el cas amb l’absolució del principal acusat de la discussió, el regidor de Guanyem Badalona, José Téllez

 

Els dos caporals de la Guàrdia Urbana han explicat que estaven de ronda, el 1292 i 1398 amb un altre company, la nit el 25 de setembre de 2017 quan van veure un grup de gent penjant cartells proreferèndum. Els van confiscar seguint la instrucció de la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya de requisar tot el material que afavorís el referèndum.  A preguntes del fiscal de sala Javier Moreno, han explicat que eren 45 cartells amb els lemes “Hola Europa” i “Hola nou país”. “Van començar a venir gent i ens insultaven, ens farien fora de la Guàrdia Urbana i de Catalunya, ens deien lladres i feixistes”, ha explicat l’urbà 1292. “Ens gravàvem amb el mòbil”, ha plorat. 

 

Jordi Cuixart hi era, a més de l’aleshores tinent d’alcalde de la ciutat, José Téllez, que ha estat processat i absolt per aquest cas. Abans, però, una de les senyores que penjava els rètols -només n’havien hissat un parell de cartells- va trucar per telèfon a l’aleshores alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, per informar-la dels fets. “Vaig parlar amb el meu cap de servei i en va dir que tirés endavant”, ha afegit. “Els vam tornar l’escala, però els vam requisar els cartells”, ha puntualitzat. 

 

La declaració del segon ha estat si fa o no fa igual, però igual de contudent en explicar que Cuixart no els va insultar ni es va treure les mans de les butxaques. Sí que va intercedir perquè en fer les identificacions van perdre un DNI. A preguntes de Marina Roig, lletrada de Cuixart, ha reconegut que ni els rètols eren de la Generalitat ni Cuixart tenia res a veure amb els que penjaven sinó que va intercedir per calmar la situació. De fet, Cuixart ho va explicar en la seva declaració. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa