El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un sergent dels Mossos gosa alliçonar l’advocada de l’Estat
  • CA

 

 

El quart testimoni de la vista d’aquest matí del judici del procés ha estat de traca i mocador.  El sergent de l’àrea de Mediació dels Mossos, TIP 1903, que ha animat i relaxat la jornada 34 del judici. L’agent ha narrat amb tot luxe de detalls la seva actuació durant la concentració del 20S a la seu del departament d’Economia, a la seu de la CUP i el seu intent de mediació a l’escola Ramon Llull de Barcelona. 

 

 

El testimoni no se n’ha estat d’esplaiar-se amb fruïció. El president del Tribunal, Manuel Marchena, ha destacat fins i tot, la seva “loquacitat”. De fet, ha demanat a les acusacions que fessin el favor de concretar les preguntes per evitar les nodrides explicacions del sergent. Al capdavall, el policia ha neguitejat un os dur com el fiscal Javier Moreno i especialment, l’advocada de l’Estat, Rosa Maria Seoane.

 

 

Precisament en el seu interrogatori ha estat un dels moments més destacats del matí. El sergent s’enrotllava davant les seves preguntes. Marchena li ha demanat precisió a l’advocada. Aquesta després d’un parell d’intents, ha assolit concisar. El sergent ha repost directe, ras i curt i ha comentat amb to alliçonador a Seoane: “Ho veu, si em fa preguntes concretes, les respostes són concretes”. Una apreciació que ha sorprès la lletrada. 

 

 

El sergent ha detallat que Jordi Sànchez ni cap dels representants de l’ANC “mai van decidir res” sobre l’operatiu del 20S. “No vaig interactuar mai Jordi Cuixart”, ha subratllat. Així mateix ha defensat la negociació entre Mossos i Guàrdia Civil per gestionar la concentració. En aquest sentit, ha recordat que no va ser fins al migdia que els van comunicar que hi havia armes als vehicles -que ja hi havia vist periodistes enfilats al matí- i no ho van comunicar a les entitats. “Només vaig veure que van tirar dues boles de paper!”, ha ironitzat quan el fiscal li ha demanat pel llançament d’objectes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa