Un Guàrdia Civil “perd” l’arma i es passeja per Euskadi amb un revòlver propi

El Suprem ratifica la sanció de dos mesos de suspensió de sou i feina

El Tribunal Suprem ha ratificat aquest dijous la sanció de dos mesos de sou i feina  un Guàrdia Civil que va “perdre” l’arma reglamentària. La Sala Militar sentencia que la sanció imposada pel Tribunal Militar Central és ajustada a dret per la “conducta negligent” de l’agent no només per la pèrdua sinó per no saber dir on es troba.

 

Segons la sentència, a la que ha tingut accès El Món, el 17 d’agost de 2015, el guàrdia civil sancionat, estava destinat a Bilbao, va ser sancionat per altres motius. Pel compliment de la sanció li va ser requerida l’arma reglamentària, una pistola Beretta 92Fs de 9mm, i el carregador amb 15 bales, que no va poder lliurar perquè no sabia on l’havia deixada.

 

Les primeres explicacions de l’agent és que l’havia deixada dipositada a la seva guixeta del vestuari de la casa quarter de La Salve feia mes d’un mes perquè feia vacances. Una guixeta que era tancada a pany i forrellat i sense cap signe de violència o d’haver estat forçada. La pistola, però, no hi era. El mateix guàrdia civil va apuntar aleshores que també podria ser que l’hagués deixada en un altre lloc: o bé a casa seva, al mateix Bilbo, o, fins i tot, al domicili del seu pare al Puerto de Santa María, a la província espanyola de Cadis. “Una recerca exhaustiva de la pistola en aquests tres llocs on teòricament es podria trobar, va resultar infructuosa”, assegura la sentència.

 

Com que no tenia l’arma i no n’havia dit res, el Guàrdia Civil va decidir ‘privatitzar-se’ l’instrument. Així va començar a usar pels serveis que requerien portar armes un “petit revòlver de la seva propietat”, un Smith Wesson de calibre 38, perquè la Beretta “més pesada i voluminosa no era d’utilització diària”.

 

 

 

El General en cap de la zona d’Euskadi el va sancionar per una falta greu per la seva “negligència inexcusable, al deteriorament, pèrdua, o substracció de material” prevista a l’article 8 de la Llei Orgànica 12/2007 de 22 d’Octubre de Règim Disciplinari de la Guàrdia Civil. Sanció que va ser confirmada pel Director de la Guàrdia Civil, després pel Tribunal Mulitar Central i el sis de juny pel mateix Tribunal Suprem.

 

Comentaris