El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Un guàrdia civil ens va dir gossos o rates i que us donarem fins al DNI”
  • CA

 

El penúltim testimoni del matí al judici del procés, Ferran Soler, ha desgranat fil per randa una de les actuacions més polèmiques de la Guàrdia Civil durant el Primer d’Octubre. Concretament a l’escola El Castell de Dosrius.  Soler, demanat per les defenses d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha assgeurat que la policia va arribar, va pegar davant l’estranyesa de la gent del poble que sabíen que s’endurien les urnes. “Només volíem demostrar el nostre desacord”, ha sentenciat.

 

Preguntat per les acusacions, en concret, per l’advocada de l’Estat, si havien insultat a les forces actuants, Soler ha admès insults després de rebre els cops. Ara bé, ha afegit una derivada. “Un agent  es va dirigir als concentrats i ara no recordo si ens va dir rates o gossos i que ens pegaria fins al DNI”, ha remarcat. 

 

 

Soler va resultar ferit en l’actuació policial i va necessitar sutura. Un agent amb ulleres fosques el va picar a la mà i un sergent li va donar un cop a la cara i li obre un trau a la cella. El testimoni ha rememorat la seva experiència al Tribunal. “La policia va pujar per una rampa, l’alcalde, Marc Bosch, s’hi va acostar per parlar amb ells , però amb els escuts el van tirar a terra i van arribar i van començar a colpejar la gent, sense dir res”, ha afirmat.  

 

En aquest poble, la Guàrdia Civil va arribar a un quart de tres, quan hi havia 30 o 40 persones a l’entrada del menjador del col·legi El Castell. Se’n van endur la urna que hi havia al menjador. L’única. En marxar, la gent els va acompanyar amb les mans amunt. Abans, a les vuit del matí, s’havien presentat una parella de mossos “amb documents a la mà” i es van adreçar als veïns. Però el testimoni no ha pogut explicar el que van dir perquè estava a l’altra banda. 

  

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa