Un cap de la Guàrdia Civil l'1-O al Bages diu que no es va advertir de les càrregues

L'acusació creu que s'ha demostrat l'excés policial i confia en que, finalment, l'agent sigui jutjat

El cap de l'operatiu policial de la Guàrdia Civil durant l'1-O a l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, ha declarat aquest dimarts davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa, després que finalment l'Audiència de Barcelona ordenés que se l'imputés per investigar si hi va haver excés policial. Segons ha explicat l'advocat que defensa els votants ferits, David Casellas, l'agent, que només ha respost les preguntes de la seva defensa i de la fiscalia, ha admès que els policies no van avisar als concentrats que farien ús de la força si no s'apartaven. A banda, l'agent també ha explicat que, dies abans de l'1-O, van sondejar l'espai. Per tant, Casellas considera que "havien de conèixer que el Quercus tenia un altre accés a través del pati que hauria evitat l'actuació policial". Casellas confia en poder mantenir l'acusació contra l'agent i que, finalment, sigui jutjat.

 

Segons ha relatat l'advocat que defensa una desena de ferits a l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, David Casellas, l'agent ha explicat que no hi havia ni menors ni gent gran concentrada al lloc de l'incident. En canvi, segons Casellas, les imatges demostren just el contrari. L'agent també ha explicat que no van utilitzar les porres contra parts vitals dels concentrats –com són el cap, les abdominals i els genitals- i, en canvi, hi ha diversos ferits amb cops al cap. Per Casellas, la declaració de l'agent demostra que hi va haver excés policial i, per tant, confia en poder mantenir l'acusació i que l'agent acabi sent jutjat. 

 

 

Aquest agent és el primer dels quatre guàrdies civils imputats al Bages que ha declarat als Jutjats de Manresa per l'actuació policial de l'1-O. A banda d'ell, també hi ha tres agents més que van emmanillar un veí de Fonollosa sense motiu aparent.

 

Comentaris (4)
Pel Jordi Fa 2 mesos
No s'entén el que dius. Intenta millorar la teva prosa. Un nen de primària escriu millor que tu.
JORDI Fa 2 mesos
Hola amiguito fanático....no te enteras de cuando te engañan.....y te fijas en la sintaxis de mis comentaris......Yo empezaría a pensar en cosas importantes neng....
Papitu Fa 2 mesos
Qué collons havien d’avisar! Si ja havien rebut l’ordre del “a por ellos”! Propi de benemèrites bandes faccioses.
JORDI Fa 2 mesos
Es lo que tiene......abajo a la derecha de el super món, se ve quién les paga....lo que no sale es cuánto....jajajaj
Noticia de tercera regional alevín Fa 2 mesos
¿No os da vergüenza publicar esta irrelevancia?.
JORDI Fa 2 mesos
Pero qué quieres......libre, abierto y para compartir.....y no es ninguna ......bueno, para mis amiguitos siiiiiii bieeeeeeeeen