Trias ressalta el civisme del 20S i les crides a que ningú "faci ximpleries"

Cap acusació pregunta a l'exalcalde de Barcelona

El darrer testimoni del judici del procés d'aquest matí ha estat l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. L'actual cap de files del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona, havia estat citat per la defensa dels consellers Josep Rull i Jordi Turull. El lletrat i company de files del partit, Francesc Homs, ha estat l'encarregat d'interrogar-lo. Ha estat una testifical en la que Trias ha ressaltat el civisme de les manifestacions sobiranistes per evitar que "ningú faci ximpleries" i, concretament, del 20S davant la conselleria d'Economia i de la seu de la CUP. 

 

Trias ha detallat la seva vivència en les protestes pels escorcolls policials del 20S. Segons ha relatat es va assabentar per la premsa dels escorcolls. Un fet que li ha servit per fer una falca interessant per retreure que els mitjans coneixen abans una acció policial que els afectats. "És una cosa que m'indigna molt", ha retret murri l'exalcalde en clara referència a les informacions publicades que li imputaven un compte corrent a Suïssa. També ha lloat Quim Forn sense anomenar-lo en agrair-li a ell poder haver arribat a ser alcalde de Barcelona. 

Trias ha volgut deixar el missatge del civisme de les concentracions sobiranistes. "Si alguna preocupació hi ha en una manifestació d'aquestes característiques és que hi hagi algun descontrolat que faci ximpleries, però en aquestes manifestacions no hi ha gent que faci ximpleries", descriu Trias. "Sempre avisen i insisteixen en vigilar que ningú faci ximpleries i evitar que hi hagi gent que les provoqui", ha conclòs. 

L'exalcalde ha remarcat que va anar a la seu de la CUP a fer costat a la formació, juntament amb el llavors regidor d'ERC, Alfred Bosch. Ho va fer malgrat que no sempre tenia bona relació amb els antisistema. "Vaig trucar a la cap de files de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona per dir-li si seríem ben rebuts i em va dir que estarien encantats", ha rememorat. "Hi havia molta gent jove i vam arribar sense problemes a la porta de la seu", ha afegit.

 

 

Després va marxar cap a Economia i va arribar fins a la porta. No h va entrar perquè els Mossos de la porta li van dir que millor que no hi entrés. Ha estat en aquest moment quan Trias ha despertat al Tribunal en mostrar el seu esglai per la presència d'armament als cotxes de la Guàrdia Civil. "Encara tinc l'ensurt de quan em van dir que hi havien armes als cotxes... jo que he fet la mili... vaig pensar quina barbaritat i quin paquet li caurà", ha ironitzat.  

 

 

 

 

 

Comentaris