Seoane defensa la sedició perquè no hi ha prou violència per la rebel·lió

Torn de tarda i represa dels informes de les acusacions al judici del procés. Ha obert plaça, l'advocada de l'Estat i cap de Penal del cos de lletrats estatals, Rosa Maria Seoane, defensant la posició que ha mantingut durant tot el judici. Seonane ha argüit que els presos polítics van perpetrar un delicte de sedició previst als articles 544 i 545 del Codi Penal perquè no hi va haver la violència necessària que requereix el delicte de rebel·lió. Ara bé, insisteix que va existir desobediència i malversació coincidint també amb la fiscalia.

"La violència de rebel·lió no és el mer exercici de la força", ha destacat Seoane. "Per tant, no podem considerar provat que l'ús de la violència hagi estat un dels elements estructurals per assolir els seus fins", ha reblat després de fer un detallat repàs a la cronologia dels fets recollits a l'agenda de Moleskine i al document Enfocats.

 

 També ha coincidit que és cert que no cal ús d'armes, com ha defensat el Ministeri Fiscal, però si que és imprescindible que l'ús de la violència s'utilitzi com a mitjà idoni per aconseguir un fi. Seoane diu que perquè l'alçament pugui ser violència de rebel·lió calen dos requisits claus:  que la violència hagi sigut utilitzada i prevista com a eina per aconseguir l'objectiu. De fet, considera que la violència ha de ser un element central, un "instrument nuclear" i "element estructural" i que en aquest cas no s'han donat.  Seoane recorda que el Codi Penal considera la rebel·lió parla d'alçament públic i violent i la sedició d'alçament públic i tumultuari.

 

Segons Seoane, sí es va produir "ús de la força"  a través de manifestacions "massives, públiques i tumultuàries l'1-O, i amb "resistència activa i passiva" als centres de votació per "impedir" l'actuació de la policia i, per tant, "l'aplicació de la llei". En qualsevol cas, estableix una sedició genèrica i no puntual pel 20S i un per l'1-O. De fet, considera el Primer d'Octubre la prova del cotó de la sedició. Seoane també ha acusat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per liderar les protestes 20-S i ha remarcat la "capacitat de lideratge". En aquest sentit, els ha assenyalat com a líders que es van enfilar als cotxes de la Guàrdia Civil per esperonar la massa quan tenien un escenari amb una bona megafonia.

 

 

 

Comentaris