Puigdemont diu que "l'ONU deixa en evidència l'Estat espanyol"

L'expresident celebra l'informe del grup de Treball contra les Detencions Arbitràries que reclama la llibertat de Junqueras, Sànchez i Cuixart

El president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat que "l'ONU deixa en evidència el respecte que té l'Estat espanyol pels drets humans", en relació a l'informe del grup de Treball de l'ONU contra les Detencions Arbitràries que reclama la llibertat immediata d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Puigdemont afirma en un missatge a Twitter que "serà molt interessant saber" com reaccionen les autoritats espanyoles a aquest informe. L'eurodiputat electe també ha recriminat que l'Estat vulnera "els drets de les minories, com les de JxCat i ERC al Congrés" amb la suspensió dels seus diputats presos. 

 

L'informe avançat al diari 'El País' i que ha pogut confirmar l'ACN de fonts properes a les defenses demana una indemnització pels presos i considera que la seva detenció i empresonament és una vulneració dels drets fonamentals, especialment el de llibertat d'expressió. A més, el document insta el govern espanyol a fer una investigació "exhaustiva i independent" del cas a Catalunya.

 
 

Comentaris