Pim pam de Melero per carregar-se el relat de la violència i mostrar el fiasco policial espanyol

L’advocat de Forn utilitza imatges de veritables aldarulls contra la policia

Breu però contundent aportació documental de la defensa de Joaquim Forn en la sessió del judici del procés d’aquest matí. Xavier Melero ha aportat un recull de vídeos que curiosament no tenien res a veure amb la causa. Així ho ha advertit al Tribunal. Manuel Marchena, però, tot i pronunciar la seva famosa frase: pues, empezamos mal”, li ha permès el visionat perquè n’havia acceptat la pertinença.

 

Els vídeos que ha aportat videos d’aldarulls contra la policia durant el 15M a Madrid, el setge al parlament del 2011 -que va sentenciar Manuel Marchena-, les protestes contra la Llei Mordaça a la capital espanyola, i la guerra urbana a Gamonal, a Burgos, per un canvi urbanístic. Imatges de confrontació amb la policia per tal que el tribunal equipari aquesta violència amb la suposada del procés o durant el Primer d’Octubre.

 

 

 

Amb l’exhibició, just després de les imatges exhibides per Andreu Van den Eynde, defensor d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha quedat pal·lès el contrast entre les actuacions violentes actives contra la policia de manifestants i les pacífiques dels votants i/o concentrats a les escoles que aguanten la violència policial. Un sistema ràpid i efectiu d’invertir la càrrega de la prova, traspassant la violència a les policies i no pas als votants. Un fet clau per valorar el grau de violència registrada i sobretot qui la va causar.

 

 

Comentaris