Pesarrodona diu que un guàrdia civil el va reconèixer: "Vostè, famoset, vinguí"

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada assegura al Suprem que va rebre "quatre cops de porra" als testicles

El regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso, Jordi Pesarrodona, ha explicat aquest dimarts al Tribunal Suprem que un agent de la Guàrdia Civil el va reconèixer quan van anar al municipi. "Vostè, famoset, vingui cap aquí, i em va situar a primera fila", ha explicat que li va dir l'oficial de l'operatiu. Pesarrodona es va fer conegut el 20-S després que es difongués una imatge seva amb un nas de pallasso al costat d'agents de la Guàrdia Civil durant l'escorcoll al Departament de Governació. En la seva declaració al Suprem, ha dit que va pensar que quan va veure l'actuació policial en altres municipis, va pensar que també anirien a Sant Joan de Vilatorrada. El regidor ha denunciat que va rebre "quatre cops" de porra als testicles.

 

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada ha declarat assistit de lletrat perquè encara té oberta una investigació per desobediència greu l'1-O a l'escola Joncadella del municipi bagenc. A banda, també se l'ha investigat pels delictes d'odi i resistència greu a l'autoritat, però l'Audiència de Barcelona ja va arxivar aquesta causa el passat mes de setembre. Només començar, quan el president del tribunal, Manuel Marchena, li ha preguntat si coneixia els acusats, ha respost que "a causa de la repressió". "Són amics de repressió?", li ha replicat Marchena. "Per la repressió no he tingut l'oportunitat de conèixer-los", ha reblat.


El regidor ha explicat que quan l'1-O va veure les imatges de l'actuació policial a Sant Julià de Ramis va pensar que anirien al seu poble justament per la seva protesta del 20-S. "Vaig comprovar que em van reconèixer", ha dit, tot explicant que l'oficial de l'operatiu li va dir "vostè, famoset, vingui cap aquí". "Em va situar en primera fila", ha afegit. Pesarrodona ha dit que va parlar amb el comandament, amb qui va tenir una "conversa molt sincera", i que la Guàrdia Civil va començar a actuar quan els concentrats van decidir obrir la porta quan creien que l'operatiu ja marxava. "Pensàvem que venien un altre cop a dialogar", ha dit, però "em vaig veure arrossegat per terra". "Em van començar a colpejar amb la porra a la zona testicular, quatre cops enormes, el primer em va fer un mal increïble", ha dit. També ha explicat les lesions en un dit patides per una altre veí. Segons ha explicat, la Guàrdia Civil no va arribar a entrar al col·legi.

 
 

Comentaris