Òmnium relaciona Marchena amb la "baixa qualitat" de la democràcia espanyola

Alerta al TC, després que torni a denegar la llibertat provisional de Cuixart, que cap "amenaça" la farà renunciar al dret d'autodeterminació

Òmnium Cultural ha assenyalat la "parcialitat" del magistrat del Tribunal Suprem (TS) Manuel Marchena, president del tribunal que jutja els presos independentistes, com a mostra de la "baixa qualitat democràtica de l'Estat", en paraules del vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri. A més, l'entitat també ha denunciat que el Tribunal Constitucional (TC), que ha tornat a denegar una petició de llibertat condicional per al seu president, Jordi Cuixart, la "criminalitza" per "justificar" la presó preventiva del seu màxim cap visible. El mateix Cuixart ha fet arribar un missatge a través d'Òmnium des de la presó en què alerta que l'associació no caurà en el "xantatge judicial" i subratlla que "cap de les amenaces ni intimidacions" farà que l'entitat renunciï al dret d'autodeterminació.

Mauri ha considerat que tant el posicionament del TC com l'actitud de Marchena, que avui ha "impedit" que els advocats d'Òmnium poguessin interrogar els seus testimonis, posen en qüestió la qualitat de la democràcia espanyola. Òmnium també ha expressat un desacord "màxim" amb l'actuació de Marchena durant els interrogatoris proposats per la defensa de Cuixart, i ha subratllat que el magistrat "vulnera el dret de defensa" quan "interromp de forma constant" les declaracions dels testimonis i "censura preguntes i respostes" amb un criteri "restrictiu" comparat amb testimonis de l'acusació. Per tot plegat, Òmnium considera que el procés contra Cuixart és "un atac" a la societat civil, i afirma que el seu judici implica la "redefinició" dels límits dels drets fonamentals.

 
 

Comentaris (7)
JORDI Fa 6 mesos
La republiqueta que queréis consiste en saltarse las leyes, engañar a la gente, adoctrinar en las escuelas, subvencionar a los medios (CCMA), el resultado es que la justicia funciona y ya hay una docena en la carcel y 4 delincuentes fugados.....cómo queréis la justicia de la republiqueta nois??
JORDI Fa 6 mesos
Pobres.....el fanático no entiende nada que no sean sus consignas, proclamas y estupideces.....menuda republiqueta que andáis busccando....
Igualment Fa 6 mesos
Marchena relaciona Òmnium amb la "baixa qualitat" democràtica del secessionisme catalá.
Lia Fa 6 mesos
Es penos veure a aquest jutge manipulant a la gent i amenaçant els testimonis i ridiculitzant-los, mentre que quan van intervenir la plana major ppra, van mentir, no van contestar la majoria de preguntes i se'l varen pixar, sense que ell bades boca...aquest judici es una farsa!
2019 Fa 6 mesos
Segueixo aquest deporable numeret, no jutgen a les persones que estan allà present, jutgen tota la ciutadania que vam poder i voler decidir el nostre futur.VOTAR NO ES DELICTE, per més osties que ens donguin. DEPORABLE "la suposada justicia espa"
Fer-te una palla no és delicte Fa 6 mesos
Però davant d'un col·legi a l'hora de sortida dels nens pot ser que si. A bon entenedor ...
No entenc de lleis Fa 6 mesos
Però crec que en un judici tots diuen la seva i per acusar O absoldre s'ha de deixar que fiscals i naturalment la defensa digui O cerqui la manera de demostrar si O no i aquest senyor que talla sobre tot a les defenses no hauria d'estar.
Antoni Fa 6 mesos
Espanya país podrit dictador mafiós franquista borbonic