El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marchena tampoc vol lliçons d’Història i prega a Pisarello que s’afanyi
  • CA

 

 

El president del Tribunal del procés, Manuel Marchena, s’ha llevat de bon humor i amb més ironia que mala llet ha lligat curt defenses i acusacions. Conscient que el matí està farcit de testimonis acadèmics i polítics de les defenses, Marchena ha interromput testificals i ha retallat el marge dels interrogatoris. El cas més clamorós ha estat el de Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i membre del Patronat del Diplocat. 

 

Precisament, ha estat en aquesta condició de membre del Consorci de Diplomàcia Pública que ha estat citat per la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva. A preguntes de l’advocat, Andreu Van den Eynde, Pisarello ha defensat que el Diplocat fomentés el debat del dret a l’autodeterminació. “És un debat habitual a Catalunya des de fa molt de temps, des de Núria el 1932 es parla del dret d’autodeterminació. Avui llegia notícies en què el president Manuel Azaña ja parlava d’aquest tema durant la transició”, ha sentenciat el regidor barceloní.

 

Marchena, espantat per la loquacitat de Pisarello, ha saltat com una molla i ha tallat en sec el seu relat. “Si ens remunten a Azaña…”, li ha retret Marchena. No sense ironia, el magistrat li ha lloat l’interès de la seva explicació, però li ha demanat que s’afanyés en el seu relat i anés per feina. “Té molt interès en el pla històric, però, per favor, no li recordi al tribunal apunts històrics i altres fonts bibliogràfiques. Ens centrem en el que és l’objecte del procés”, li ha recomanat el president de sala. Pisarello ha somrigut i amb les celles aixecades ha al·legat que només volia constatar que aquest debat fa anys que es viu a Catalunya. 

 

Pisarello replica a Twitter

 

El tinent d’alcaldia i ara candidat al Congrés s’ha quedat amb ganes d’acabar el que estava explicant a la sala i ha decidit esplaiar-se a través d’un vídeo gravat després de la declaració i publicat a Twitter. “He tingut una experiència kafkiana avui al Tribunal Suprem, amb l’extrema dreta exercint d’acusació popular com si res i amb el jutge Marchena, que no m’ha deixat parlar d’autodeterminació”, assegura. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa