El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marchena s’ofèn amb Salellas: “És un insult al Tribunal que se li donin lliçons de Dret Constitucional”
  • CA

 

 

Esbroncada dura del president del Tribunal del procés, Manuel Marchena, amb un dels advocats defensors de Jordi Cuixart, Benet Salellas. Ha estat el punt més agre d’aquest matí, tot i els preàmbuls d’avisos que Marchena havia fet a defenses i acusacions sobre els termes, contingut i to dels interrogatoris. 

 

Tot ha esclatat en l’interrogatori del catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, Enoch Albertí. Salellas l’ha citat com a membre del Consell Assessor de la Transició Nacional i li ha demanat explicacions sobre el Llibre Blanc escrit aquesta entitat. Benoch ha començat aleshores una disseratció sobre les possibilitats d’encabir el dret a decidir i el dret a l’autodeterminació dins el marc de la Constitució. 

 

Marchena ha arrufat el nas de bon principi, fins que finalment, ha dit que prou i ha tallat en sec l’interrogatori. El president de la sala s’ha encarat amb Salellas i li ha etzibat que el to de les respostes eren d’un “pèrit jurídic”, cosa que no es pot donar en un judici penal. “És un insult al Tribunal que se’ns doni lliçons de dret constitucional”, ha sentenciat amb to rude i escarpat. Salellas ha reformulat l’interrogatori i ha assegurat a Marchena que la defensa no tenia cap intenció d’insultar al Tribunal. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa