Marchena s'empipa i entona el ’Si ells tenen ONU, nosaltres en tenim dos’ per justificar la presó

El tribunal del procés carrega sense embuts contra el dictamen del Comitè de Detencions Arbitràries al que acusa de tenir “insídies” i arguments “extravagants”

El Tribunal Suprem no accepta lliçons de ningú. Aquest posicionament suprem es pot constatar avui mateix en la seva darrera resolució per que denega, per enèsima vegada, la llibertat els presos polítics. La Sala que presideix Manuel Marchena al·lega la “salvaguarda” de judici per justificar la decisió. Ara bé, aprofita la interlocutòria per carregar sense embuts contra l’informe del Grup de Treball de Detencions Arbitràries (WGAD) de l’ONU que reclamava la llibertat immediata de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Una carregada que recorda al lema que va utilitzar l'Estat espanyol quan l'ONU va negar la seva entrada. "Si ells tenen ONU nosaltres en tenim dos".De les 13 pàgines de la resolució, deu estan dedicades a carregar els neulers contra aquest dictamen.

 

La sala, en la interlocutòria, no s’està de romanços. D’entrada li nega el valor vinculant que les defenses dels activistes reclamaven. De fet, l’acusa de emetre el dictamen “d’esquena” a la prova practicada durant els quatre mesos de judici oral.  A més, titlla “d’ignorant” el WGAD perquè esperona al govern que adopti les mesures necessàries per alliberar Sànchez i Cuixart  quan una de les “notes essencials de qualsevol Estat de Dret és la que impedeix al poder executiu dirigir instruccions i ordres als tribunals de justícia”.

 

En aquest sentit, la Sala del procés recorda que tant el Ministeri Fiscal com l’Advocacia de l’Estat també van deslegitimar l’informe. Per una banda, la fiscalia emfatitzat que WGAD és un “grup purament auxiliar i informatiu d’eventuals i futurs posicionaments del Consell de Drets Humans de Nacions Unides”. I de l’advocacia de l’Estat, la Sala destaca que ha recorregut el dictament per “manca d’imparcialitat i objectivitat dels membres que formen part del Grup de Treball”. En aquesta línia, ressalta que un dels advocats de Cuixart havia estat relator de Nacions Unides fins el 2017 i hauria desenvolupat una “actitivitat concomitant amb dos membres del grup de treball”.

 

62531944

Una imatge del lema del franquisme contra l'ONU

“Motius de discrepància”, “ínsidia” i “extravagàncies”

 

 

La Sala tampoc s’està de carregar contra els motius de fons del dictament. “Hi ha raons de fons que devaluen l’abast de l’informe”, apunta. Fins i tot, assevera que “hi ha motius per la discrepància” i que “no té cap sentit la seva enumeració”. Tot i així n’apunta algunes. Una de principal, sobre el referèndum del Primer d’Octubre. Si bé el dictamen remarca que el referèndum a Espanya no és pas il·legal, el Tribunal li recorda que havia estat “expressament prohibit pel Tribunal Constitucional i per la resolució de TSJC”.

 

 

“Una valoració a cegues d'elements probatoris la veritable realitat no ha pogut ser apreciada pels redactors de l'informe”, indica la interlocutòria. “No falten en el dictamen afirmacions extravagants, mancades de tota lògica i d'impossible encaix en el nostre sistema processal”, carrega la sala.

 

Cap coacció a l’independentisme

 

També el Suprem s’ofèn amb el dictament perquè aquest apunta coaccions als acusats, com Quim Forn, per tal que deixi de banda el seu independentisme i així sortir indemnes del judici. “Només a partir del desconeixement de la nostra realitat política i jurídica, poden subscriure missatges d'aquesta naturalesa”, critica.  “El procés penal no inclou entre els seus fins coaccionar o impedir que els líders polítics que volen dur a terme un programa independentista”, al·lega. “Aquesta línia argumental prescindeix del fet que les idees polítiques fetes valer per alguns dels acusats són les mateixes que identifiquen els partits polítics que sostenen l'actual govern de la comunitat autònoma de Catalunya”, es defensa el Tribunal. Fins i tot, es vanta del tracte “protocolari” que han rebut les autoritats autonòmiques durant la vista.

 

 

 

 

Comentaris (13)
El titular només és una gracieta d'en Sallés Fa 5 mesos
El TS té tota la raó i els farsants d'aquest grup qu'emet opinions per l'ONU (encara que no és de l'ONU) han de ser desemmascarats i perseguits.
Pere-perot Fa 5 mesos
Envieu-l'hi unes quantes garrafes de til·la concentrada, a veure si li rebaixen els nervis, que fa una temporada que s'entortolliga sol !
Miquel Soler Fa 5 mesos
No és pas per res però aquest Marchena és el que reté a la presó provisional a Junqueras per a que no pugui recollir l'acta d'eurodiputat perquè -ell mateix ho reconeix- adquiriria l'immunitat. O el que no deixava veure els videos que demostraven que els testimonis de la fiscalia mentien descaradament.
fideli Fa 5 mesos
Puto Malparit!
Fat Boy Fa 5 mesos
Es un producte de la conjura judeo-masonica juntament amb la falaç aliança del comunisme internacional i les decadents democracies liberals. Encara que te rao en una cosa, l'executiu no pot donar ordres als jutges, pero es que no cal. El Franco tampoc no donava ordres als jutges, perque ho havia de fer?.
Parsley Fa 5 mesos
Tener como argumento el tener dos, o un par de, les llevará a la derrota. No creo que sepan lo que significa humildad.
joanka Fa 5 mesos
Pobre egspanya tots estan equivocats... es com aquell conductor que va en cintradirecció a l"autopista i creu que ell va bé i són els altres només que aqui són xulescos i arrigants com ciorrespon a Ñ. Fa tans anys que s'ha autoenganyat amb creure'que és un estat de dret democratic que al final s'ho han cregut encara que no passa la prova del cotó ni cap. Igual que ens va passar amb el sistema bancari ... que era a priva de bomba i ens ha costat una barbaritat i segueix amb els mateixos
Serret Fa 5 mesos
Els facistes mai acepten opinions dels democretes
Si ells contra la ONU, en tenen dos,..... i Europa ho permet, s'ha acabat la unio europea. Fa 5 mesos
Ara la CE, tindria d'aplicar a Espanya el article 7º del tractat de Lisboa, i acte seguit fer entrar els cascos blaus a Catalunya, com a protecció.
Mar 350 Fa 5 mesos
Dons al 2021 el premi Nobel per Cuixart, Sanchez i Forcadell. Llavors a veure que diuen.
Porc rural Fa 5 mesos
Te gracia q posin la foto de franco, q justament no es pot dir que en tingues dos..
X*2 Fa 5 mesos
Cada dia quedes més com un porc
Miriam Fa 5 mesos
Espanya és mereix altre vegada estar fora de la comunitat ,ja que no compleix cap directriu i no para de rebre infraccions i multas, hem de marxar rapit d'aquest país tan fartigos. Visca la República Catalana