Madrigal xifra en 3 milions d’euros “l’execrable atac” a la Constitució

La fiscal considera que tots els acusats són “coautors”

“Poden ser tres milions”. Aquesta és la xifra que la fiscal Consuelo Madrigal ha sumat aquest matí per quantificar la malversació. En el seu informe final d’acusació, Madrigal ha assegurat que va ser la despesa per cometre un “execrable atac a l’ordre constitucional”. Un cost que tot i repartir-se per conselleries es va executar de manera “conjunta” per part dels acusats.  També ha carregat contra els acusats pel fet que la Generalitat no s’hagi personat en el procés tot i ser perjudicada perquè encara tenen “control escandalós de l’administració catalana”.

 

En l'informe final, Madrigal ha defensat que va existir desviament de fons públics per pagar el referèndum i ha repassat les principals partides destinades, segons la fiscalia, a pagar l'encàrrec a Unipost, uns 900.000 euros. També hi afegeix el cost de l’obertura de noves delegacions de la Generalitat i  la presència "d'observadors internacionals" que “eren observadors ni científics” a la cartelleria del referèndum, les pàgines web o el valor dels edificis usats per a les votacions l'1-O.

 

 

De fet, els ha arribat a qualificar d’organització criminal perquè utilitzaven el silencis i les complicitats per enredar els proveïdors.  Per Madrigal, els encàrrecs van ser “clandestins i irregulars” i que Tv3 emetès anuncis és un perjudici tot i que no es cobressin perquè aquests serveis tenen un cost.

 

 

Pel que fa a Meritxell Borràs, Santi Vila i Carles Mundó, els acusen per un delicte de malversació perquè creuen que les accions estan molt per sobre dels 250.000 euros que marca la llei. Per a la resta d'exmembres del Govern a la presó, recorda que la malversació és un subtipus agreujat del delicte de rebel·lió. "El desviament il·legítim de fons públics multiplica quantitativa i qualitativament el procés rebel", ha manifestat, pel fet que permet als acusats "recavar fons" per als seus objectius de "vulnerar l'ordre constitucional".

 

 

Comentaris