Les defenses carreguen contra el míting polític de la fiscalia

ELs advocats lamenten que la Constitució només serveixi per defensar la unitat d’Espanya i no pas als drets

Els advocats Jordi Pina, Andreu Van den Eynde i Benet Salellas han criticat amb duresa  l'informe final de la fiscalia del Tribunal Suprem. L’han titllat de “míting polític”. Els defensors creuen que continuen amb la idea de la querella, retreuen que basin la violència en tuits o la preocupació de bon principi del ministeri públic per assegurar que la vista no és un judici polític.  De tota manera, les defenses, per exemple que Quim Forn, l’advocat Xavier Melero opina que era “esperable” un informe d’aquesta intensitat.

 

 

Per la seva banda, el lletrat de Junqueras i Romeva, Andreu van den Eynde, ha tret ferro a l'informe i ha dit que no creu que sigui "greu" per a les defenses i ha posat en valor la debilitat de prova amb conclusions "esbiaixades i raquítiques". “No hi ha prova, és un al·legat polític”, ha reblat. Al seu torn,  Pina  també s’ha mostrat convençut que ha estat ”més un míting amb poca rugositat d'un procés penal”. També s’ha felicitat  amb ironia que no hagi inclòs les escopinades com a prova de la rebel·lió.

 

 

 

Salellas ha qualificat la intervenció “d’antic règim”. ”La fiscalia espanyola tenia una oportunitat per demanar perdó pel que van fer les forces i cossos de seguretat a Catalunya i ha sortit a criticar la ciutadania i a criminalitzar el dret a protesta pacífica de la gent", ha manifestat. En aquest sentit, ha retret que s’utilitzi la constitució per defensar la unitat d’Espanya que no pas  per defensar drets fonamentals com el d’expressió o reunió.

 

 

 

 

Comentaris