La Fiscalia manté la rebel·lió i demana restriccions pel tercer grau

Vox retira l'acusació d'organització criminal i malversació a Santi Vila

Acabada la fase de la prova documental aquesta tarda, la Sala ha donat trasllat a les acusacions per tal de saber si eleven a definitives les conclusions provisionals. Segons ha explicat Jaime Moreno, fiscal de sala, ha assegurat que manté les acusacions de rebel·lió amb algun canvi puntual de procedimet i demana l'aplicació del 36.2 del Codi Penal, que redueix la possibilitat d'accedir al tercer grau fins que no es compleixi la meitat de la pena. De fet, la Fiscalia interessa l'aplicació d'aquest article en considerar que és un supòsit de delictes molts greus. "No és una excepció, és una pràctica habitual", asseguren des del ministeri públic.

 

En les seves conclusions, també treu els membres de la Mesa que es troben encartats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: Anna Simó, Lluís Guinó, Lluís Coromines i Joan Josep Nuet. Vox per la seva banda les manté i només treu l'acusació d'organització criminal i malversació a Santi Vila. Tot i un error tipogràfic en l'escrit d'elevar a definitives les conclusions, en què demanava un any més de presó a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart que en acabar la instrucció. 

 

 

D'aquesta manera, la fiscalia manté l'acusació per rebel·lió a Oriol Junqueras, per la qui en demana 25 anys; pels mateix delicte però en el seu apartat B, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Carme Forcadell, 17 anys de presó; de rebel·lió en el seu apartat C, demana 16 anys de presó i 16 d'inhabilitació a Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa.  Pel que fa a Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila, manté la petició del delicte de malversació i de desobediència els demanen 7 anys de presó i 16 d'inhabilitació a més de 30.000 euros de multa. 

 

Per la seva banda les defenses també han elevat a definitives les seves conclusions provisionals en entendre que no hi ha delicte i, per tant, autoria. En qualsevol cas, han avisat que de manera subsidiària, que s'apliqui l'eximent de l'article 20.7 del Codi Penal, que s'aplica al que obri en compliment d'un deure o un exercici legítim d'un dret fonamental. 

 

 

Comentaris