La fiscalia fa trampa i talla el vídeo de “metí la porra como si no hubiera un mañana”

El ministeri públic edita els vídeos gopro de la Guàrdia Civil

Sorpresa relativa aquest matí a la 47 jornada del judici del procés. En el visionat dels vídeos, prou polèmic per la forma i tria del contingut, el ministeri públic n’ha fet una de grossa. Ha manipulat un vídeo que acaba a càrregues i amaga una de les frases que un dels agents de la Guàrdia Civil pronuncia quan va acabar l’operatiu: “Ficava la porra com si no hi hagués un demà”.

 

Concretament, el vídeo respon a l’actuació del Primer d’Octubre a Sant Martí de Sesgueioles, de 370 veïns. En el visionat es veu com les unitats antiavalots de la Guàrdia Civil es prepara per actuar després de constatar que els accessos amb vehicle al centre de votació La Fàbrica està tallat amb tractors i una tanca. Les imatges mostren el cap de la dotació enraonant amb els Mossos i demanant tranquil·litat als seus homes.

 

 

A continuació, com retiren les taules amb l’esmorzar que hi havia davant el col·legi. El vídeo es talla amb les imatges de la gent concentrada amb els braços entrellaçats. Però vet ho aquí que el vídeo no ha continuat. I no és d’estranyar perquè la seqüència no deixa en gaire bon paper ni a l’acusació ni a l’institut armat tot i que al mateix vídeo s’alerta que hi ha nens petits i persones grans.

 

De fet, la càmara va caure però es va continuar enregistrant el so. Cosa que la fiscalia ha obviat. Però el so és contundent Hostia puta, quin embolicada Buah, no podíem amb ells, quina força teníen!", se sent dir a un agent.  "Des de darrere ficava la porra cap a dins com si no hagués demà. I no hi havia collons. I empenyien, i empenyien. Si un no s'ha anat amb la costella trencada poc li ha faltat ", diuen. De fet, aquest agent ambTIP W46978K,  ho va confessar en el seu testimoni a preguntes d’Andreu Van den Eynde, defensor d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, “¡Com empenyien els fills de puta“, afegia. El comandament, el mateix que es veu al vídeo, felicitava al seu escamot amb un “Heu aguantat de collons”

 

 

 

Comentaris