La fiscalia enreda al Tribunal amb les dates dels vídeos

Les defenses protesten i Marchena queda astorat

Els dos fiscals de sala encarregats dels visionats de vídeo al judici del procés, Fidel Cadena i Javier Moreno, han volgut fer passar bou per bèstia grossa en la sessió d'aquest matí. Després d'admetre que no podien certificar a quin dia i ni quin lloc corresponien els vídeos aportats per ells mateixos, han col·lat vídeos de talls de carretera i de protestes de la vaga general del 8 de novembre després d'assenyalar al Tribunal que corresponien al 3 d'Octubre.  De seguida, Benet Salellas, de la defensa de Jordi Cuixart ha elevat protesta. Manuel Marchena ha parat l'orella però lluny de renyar els fiscals, ha pregat a les defenses que ho facin constar en el seu informe final de valoració de la prova. 

 

Així mateix, les defenses de Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez, han reclamat al tribunal que el ministeri fiscal delimiti les franjes horàries dels vídeos del 20S. De fet, els hi ha costat acceptar que els vídeos del desallotjament davant la seu d'Economia per part dels Mossos va ser hores després de la desconvocatòria dels llavors líders de l'ANC i Òmnium. 

 

 

Per la seva banda, la lletrada Marina Roig ha protestat pel poti poti de vídeos desendreçats que està aportant la fiscalia, fent salts en l'espai temps del relat de l'acusació. De fet, ha sol·licitat la impugnació d'un vídeo concret que barreja imatges de l'operatiu a la seu de la CUP, amb el de la conselleria d'Economia sense "contextualitzar" i "dóna lloc a confussió".

 

Més informació en breu

 

Comentaris